Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. Elfogadom

Egy kis ismertető a fehérítős samponokról

Dia
2018. 03. 06. 15:54:55

 

Kedves Gazdi!

Ebben a cikkben szeretném bemutatni és ezzel együtt ismertetni veled a fehérítős samponokat körüllengő tényeket és tévhiteket.

Kutyakozmetikusként nagyon sokszor teszik fel nekem a kérdést, hogy mi/mik találhatóak a fehérítős samponokban, amitől csak úgy vakít a kis kedvencük. Először is szeretném leszögezni, hogy a Bio Kutyakozmetikai Hálózatban lévő kutyakozmetikusok nem használnak fehérítős samponokat, kizárólag csak olyan termékekkel dolgoznak, amik kiemelik a kutya szőrének eredeti színét.

Ezzel szemben azonban léteznek olyan sampon termékek, amikben valóban van színelőhívó anyag, amivel azt a célt szolgálják, hogy a kutya jelen esetben fehér szőrzetének színét még vakítóbbá tegyék. Ez azonban nem egészséges, sem a kutyára, sem pedig arra a személyre nézve, aki a fürdetést végzi.

De nézzük is meg egy kicsit pontosabban, mik ezek az anyagok:

Az első egy színelőhívó a Hidrogén Peroxid. Halványkék színű folyadék, híg oldatban színtelen. Gyenge sav, erős oxidálószer. Gőze a szemet és az orrot irritálja.

Felhasználása: színtelenítő- és fehérítőszer, számos tisztítószer tartalmazza származékait. Klórmentes fertőtlenítőszerekben is alkalmazzák. A hajápolásban a haj szőkítésére használt összetevő. Ennek az anyagnak az EWG kockázati szintje (Az EWG kockázat egy 0-10 közé eső szám, ami azt mutatja, hogy az EWG szerint mennyire biztonságos az összetevő (0 a legjobb, 10 a legrosszabb), 2-5 közé tehető.

A második egy illatanyag a Butylphenyl Methylpropional. Más néven Lilial néven ismerhetjük az összetevők listjáról. Potenciális bőrirritáló, allergiát, bőrgyulladást okozhat. Az összetevő parfümök gyakori alkotóeleme. 7-es az EWG kockázat.

A harmadik a Benzyl Salicilate. Elsősorban illatanyag-adalék, másodsorban a UV szűrő összetevő. Színtelen vagy enyhén rózsaszínes, szagtalan, vízben enyhén oldódó vegyület. Potenciális bőrirritáló anyag. Leggyakrabban parfümökben találkozhatunk az összetevővel. 7-es az EWG kockázat.

Oldalakon keresztül lehetne még folytatni ezeknek az anyagoknak a leírását, azonban jobbnak látom ha inkább csak a jóra koncentrálunk, ezért bemutatnám a bio samponok, ez esetben a Hund&Herrchen Drágaságom samponjának az összetevőit.

A bio argánolaj és bio lenolaj tartalmú Drágaságom bio kutyasampon kifejezetten a világos, illetve a fehér szőrzettel rendelkező kutyák szőrének ápolására lett kifejlesztve, hogy kedvencünk bundája visszanyerje ragyogóan világos színét és hidratálja bőrét. PH semleges formulájának és visszazsírosító hatású összetevőinek köszönhetően megóvja a bőr természetes savköpenyét.

Nem tartalmaz parfümöt, szintetikus illatanyagot, színező anyagot, sodium laureth sulfat-ot (PEG), paraffint, kőolajszármazékot (paraben), szilikont, glutént, pálmaolajat. A termék 100%-osan vegán!

Tévhit

Attól, hogy kevésbé habzik, nem azt jelenti, hogy nem tisztít! A konvencionális termékek habzását az egészségre veszélyes Sodium Laureth Sulfate (SLS) biztosítja, mely egy olcsó habképző összetevő. A Hund und Herrchen termékek tisztító hatását a Coco Glucoside nevű természetes cukortenzid nyújtja.

Úgy használom, hogy 5ml Drágaságom sampont 4 dl langyos vízben feloldok, majd átáztatom vele a kutyus szőrét. 2-3 perc hatóidő után pedig leöblítem. Az eredményt a gazdik is díjazzák.

Remélem sikerült benneteket eltérítselek a helyes és bio útra, és nem fogtok rákenni mindenféle maró hatású kutyasampont kedvenceitekre. Tudjátok, Ők nem tudnak beszélni, és ha a gazdi nem elég szemfüles, akkor már sajnos lehet, hogy későn veszi észre ha baj van.

Várlak vissza!

Keresés