Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. Elfogadom
Menü

Nyelv

Hungarian hu

Pénznem

Méreganyagmentes játékok kutyáknak

Te itt vagy most: Kezdőlap > Főmenü > Kutyáknak >

Méreganyagmentes játékok

Kedvenceink játékainak úgy hisszük, hogy szigorú előírásoknak kell, hogy megfeleljenek, de ez sajnos téves feltételezés, sok játék veszélyes vegyi anyagokat tartalmaz.

Véleményünk és szemléletünk szerint egy jó kutyajáték leköti és fejleszti a kutyust, tartós, sem kedvencünkre, sem a környezetünkre nem tartogat veszélyeket! 

Válogass kutyádnak játékaink közül, semmilyen méreganyagot nem tartalmaznak és a jókedv is garantált!

Amellett, hogy sajnos vegyi anyagokat tartalmazhatnak a játékok, a legrosszabb, hogy kedvenced 99%-ban a szájával játszik vele. Így a játékban esetlegesen előforduló káros vegyszerek közvetlenül a szervezetébe kerülhetnek.

Véleményünk és szemléletünk szerint egy jó kutyajáték leköti és fejleszti a kutyust, tartós, sem kedvencünkre, sem a környezetünkre nem tartogat veszélyeket!

 

Leggyakrabban előforduló vegyszerek:

1. Ólom

Egy kutatás során azt tapasztalták, hogy a tesztelt kisállat-termékek 48 százaléka „kimutatott mennyiségű ólmot” tartalmazott. És tudod, hogy az ólom nagyon veszélyes , nagyon mérgező fém. Károsíthatja kutyád belső szerveit, beleértve az idegrendszerét is.

2. BPA

A BPA a Bisphenol A rövidítése. 2012-ben az Egyesült Államok Élelmiszer- és Gyógyszerügyi Hatósága (FDA) betiltotta a BPA használatát cumisüvegekben és cumisüvegekben. Miért? Vizsgálataik kimutatták, hogy a BPA kimosódhat a tartályokból az élelmiszerekbe vagy folyadékokba. Szilárd bizonyítékok arra utalnak, hogy a BPA-nak való kitettség rákot és más egészségügyi problémákat okozhat az emberekben. Mivel sok kutyajáték BPA-t is tartalmaz, tanulmányokat végeztek annak megállapítására, hogy ennek a vegyi anyagnak van-e káros hatása a szemfogakra. E vizsgálatok eredményei azt mutatták, hogy azoknak a kutyáknak a szervezetében, akiknek BPA volt jelen, anyagcseréjük is észrevehetően megváltozott .

3. Kadmium

Egy fogyasztóvédelmi jelentés feltárta, hogy sok importált kutyajáték magas kadmiumot tartalmazott. Ez a vegyszer veszélyes, mert károsíthatja például a kutyád veséjét.

4. Ftalátok

Ezt a vegyszert a műanyagokhoz adják, hogy rugalmassá tegyék azokat.

A ftalátokat gyakran használják kutyajátékokban. Ennek a vegyi anyagnak való kitettség szaporodási problémákat és/vagy a kutya májának és veséjének károsodását okozhatja. 

 

Ezek a vegyszerek nem csak házi kedvenceire veszélyesek. Bárki , aki a családjában kezeli ezeket a játékokat, szintén ki lesz téve ezeknek a méreganyagoknak.

Olvasd el figyelmesen a játék csomagolását vagy címkéjét!

Ellenőrizd, hol készülnek a játékok!

 

Valóban mindegy, hogy a kutyád játékait hol gyártják? Például veszélyesek a Kínában gyártott kutyajátékok?

Sajnos egyes országok – köztük Kína – veszélyes vegyszereket használnak kutyás termékeik gyártása során (is). Ezek közé tartozik az ólom és a kadmium. Ezért kedvenced biztonsága érdekében érdemes lehet kerülni a Kínában gyártott játékokat, kivéve ha független laborba vizsgáltatják be és garantálják, hogy nem használnak mérgező anyagokat.

 

Az amerikai SodaPup® termékeket állatorvosok, profi trénerek és környezettudatos innovatív szakemberek fejlesztették ki, hogy minden kritériumnak megfeleljenek, mellyel mi, Bio gazdik is azonosulni tudunk!

Izgalmas tölthető játékainkba tehetsz:

- rágókát
- jutit
- mogyoróvajat

Kedvencednek garantált a jó szórakozás!

Keresés