Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. Elfogadom

Élősködők elleni védelem természetes módon kutyáknak

Nekünk, felelős Gazdiknak a rémálmaink egyike: a bolha, kullancs, szúnyog, és az általuk okozott betegségek, allergiák.

A piacon kapható elterjedt tabletták, spot on készítmények, amelyek ugyan nagyon kényelmesek, de valóban egészségesek is? Sajnos, lehetnek mellékhatásaik vagy szükséges kiegészíteni a védelmüket.

Vedd fel a harcot az élősködők ellen 100%-ig természetes és vegyszermentes módon! Ebben a kategóriában mindent megtalálsz hozzá!

Olvasd tovább
5 / 5 csillag!
(4)
Raktáron✔️Azonnali szállítással!
10.490 Ft

Mik is ezek a szerek, melyek havonta, három havonta kell adnod védekezésképp?

Számtalan élősködő elleni termékkel (tabletta, spray, nyakörv, spot on) találkozhatunk a boltok polcain. Azonban tény, hogy ezek a vegyszeres termékek: mérgezőek és károsak kedvenceinkre és a környezetre is.  Allergiás reakciót, szőrhullást, bőrirritációt, gyulladást válthatnak ki a külsőleg alkalmazottak, a tabletták pedig nagyon leterhelik kedvenced szervezetét, leginkább a máját. 

Gondolj bele! Ezek a tabletták, a rovarok idegrendszerét támadják meg, nem mondhatjuk túl egészségesnek.
Az egyik márka aktív összetevője az afoxolaner, a másiké pedig a fluralaner. Finom, ízletes rágó a kedvencednek amit szívesen elfogyaszt. Ami után a szervezetbe kerül, beszivárog a véráramba, majd a bolha, illetve kullancs csípése után a kártevők a méreg hatására elpusztulnak.
Mindkét peszticid anyag a kártevők idegrendszerét támadja meg. Szóval ezek a szerek megsemmisítik a rovarokat, viszont ha ezek ennyire károsak a rovarokra, mit okozhatnak a kedvenced szervezetében?
Ezek az anyagok a tabletta elhagyása után is hosszú ideig a kedvenced szervezetében maradnak és (még ha szükséges is) nem lehet egyik napról a másikra semlegesíteni.
Komoly károkat okozhatnak, legfőképp kedvenced májában. Ezért ha mégis úgy döntöttél, hogy beadod neki, azonnali májvédelem szükséges! Ezt természetes módon leginkább a Máriatövis olajjal tudod megtenni, amit kúraszerűen kell megtenned!

Milyen gondokat okozhatnak az élősködők?
Kullancs

Különböző kullancsfajok különféle betegségeket adhatnak át, nem csak nekünk, a kutyáknak is. Néhány ilyen betegség a Lyme-kór, a foltos láz, a vérzéses kullancsláz és a babézia. Ezek a fertőzések a kullancs nyálán keresztül jutnak a szervezetbe, miközben az a kutya vérével táplálkozik, és sajnos nehéz és hosszú felépülés vár rá, hiszen életveszélyes állapotot is okozhatnak.

Bolha

  • Vérszívás- csípésük kellemetlen kedvencednek
  • A bolha a galandférgek közbülső gazdatestje, így ha egy kutya lenyel egy galandféreg tojással fertőzött bolhát, a kutya galandférgekkel fertőződik meg, mely rád nézve is veszélyes!
  • Allergia a bolhanyálra- extrém fokú viszketés és vakarózás
  • Súlyos bolhásság esetében vérszegénység

Szúnyog

Szívférgesség: a felnőtt szívférgek fiatal lárvákat (mikroiláriákat) bocsátanak ki, amelyek ezt követően nagy számban keringenek a kutya vérében. Ha ezt a kutyust megcsípi egy szúnyog, a lárvák a vérrel együtt a szúnyogba kerülnek. A szúnyog, mint köztes gazda, pár hét múlva a következő csípésével egy újabb állatba kerülnek a lárvák, akik átvándorolnak a kutya bőrére, majd a vénákon keresztül bejutnak a véráramba és különböző szervekbe. Végül a szívben és a tüdő artériáiban telepednek le, majd tovább fejlődnek felnőtt férgekké.


A legjobb módszer a megelőzés, ehhez több hatékony, természetes kiegészítőt találsz!
Ne feledd, hogy nem szabad egyetlen parazita elleni védelmet használni őket, különösen, ha magas kockázatú területen éltek, kombináld a lehetőségeket, hogy megóvd kedvenced!
 

Keresés