Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. Elfogadom

Szopornyica ellen természetes módon kutyáknak

A szopornyica kölyök- és felnőtt kutyák gyakori, gyorsan terjedő, vírusos fertőzőbetegsége. Kihatással van a légzőszerv-, gyomor-, bél-, és idegrendszerre, hatalmas károkat képes okozni.Bármelyik kutya megkaphatja a szopornyicát, de legnagyobb veszélyben mégis a kölyökkutyák (négy hónaposnál fiatalabbak) és a vírus ellen be nem oltott egyedek vannak.
A szopornyica jelenti a legnagyobb veszélyt a kutyapopulációra, a felnőtt egyedek több, mint fele, a kölyökkutyák 80%-a pusztul el e betegség következtében.

Kedvencedet támogathatod 100%-ig természetes kiegészítőinkkel, melyek sokkal magasabb arányban hasznosulnak, mint a szintetikus készítmények.

Olvasd tovább

A szopornyica cseppfertőzéssel terjed, akár levegőből (kilégzés vagy tüsszentés által), fertőzött tálakon, játékon keresztül is megkapható.
A fertőzés a vadon élő állatokat is érinti (pl. róka, mosómedve, görény, borz, farkas stb.), így a velük való találkozás is elősegítheti a vírus terjedését.

A fertőzésnek jól elkülöníthető szakaszai vannak. Hat-kilenc napig tart a lappangási idő, ekkor még nincsenek látható jelei. Majd a kutyus erőtlenné válik és belázasodik. Ezután úgy tűnik jobban lesz, elmúlnak a tünetek, de aztán hirtelen megjelennek a szopornyica tipikus szimptómái: láz, szemváladékozás, orrfolyás, köhögés, letargia, hányás, hasmenés, étvágytalanság.


Rövid időn belül leromlik a kutya állapota, és az alábbi tünetek közül egy vagy több jelentkezhet:
•    szemgyulladás (kötőhártya-gyulladás), a váladéktól összetapadnak a szemhéjak
•    erőteljes nyálka vagy sárga váladék az orrból
•    bűzös hasmenés.

A fertőzés első két hetében a tünetek ingadoznak. Ezen a ponton néhány kutya még képes felépülni a betegségből.
Akik nem tudják legyőzni a betegséget, a vírus beavatkozik az idegrendszerbe, görcsrohamokat, agyvelőgyulladást és más neurológiai problémákat okozhat. Egynémely kutyánál az orron és talpon lévő bőr megkeményedését lehet tapasztalni.
 

Ha a fertőzés során az emésztőrendszer érintett és súlyos hasmenés lép fel, használj probiotikumokat és enzim-kiegészítőket az emésztőrendszer támogatására és megerősítésére.

Fontos az idegrendszer támogatása ezért a PerNaturam EpiDog vagy CBD olaj hasznos a betegség ideje alatt.

Végül az immunrendszer erősítéséhez áldásos: az echinacina, a tajgagyökér, Kolosztrumspirulinamanuka méz

 

Olvasd el ezt a cikkünket részletesebben a szopornyicáról!

Keresés