Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. Elfogadom
Menü

Nyelv

Hungarian hu

Pénznem

100% növényi alapanyagból készült lebomló és komposztálható kakizacskók

Te itt vagy most: Kezdőlap > Főmenü > Kutyáknak >

Lebomló kakizacskók

Szívügyünk a környezetvédelem, így kutyásként az az első, hogy kedvencünk után összeszedjük a kutya piszkot! Másrészt pedig fontosnak tartjuk, hogy mellőzük a nejlon zacskók használatát, melynek lebomlási ideje több száz év!

A lebomló kakizacskók között is van különbség! Sajnos a legtöbb, biológiai úton lebomló kakizacskó ugyanúgy műanyagból készül, annyi különbséggel, hogy egy adalékanyag segítségével mikro-műanyagra bomlik, de ugyanúgy több száz évig szennyezi a környezetet. Fontos tehát, hogy lebomló kakizacskó 100% növényi anyagból, kukoricakeményítőből készüljön, mely akár 90-180 nap alatt bomlik le.

Miért lebomló zacsit használj?

Egy műanyagból készült zacskó lebomlási ideje több száz év, annyi ideig szennyi a környezetet. Egy kutyus átlagosan 2-3 alkalommal kakil naponta, rossz minőségű eledellel etetettek akár 4-5 alkalommal is. Ha csak napi 2 alkalmat és „csak” 200 év lebomlási időt számolunk, akkor egy hét alatt összesen 2800 évnyi káros anyagot dobsz a szemétbe, egy év alatt pedig 134.400 évet. Szörnyű ezt kiszámolni is!

Örökös probléma és örökös harc a kutyakaki összeszedése. Nézzük az észérveket miért szedd össze kutyád után az ürülékét!
1.    Senki nem szeret kutyakakiba lépni, sem kutyus nélküli ember, sem gazdi. Te sem örülnél neki, ha a reggeli rohanásban belelépnél, igaz?
2.    Nemcsak belelépni kellemetlen, mint tudjuk a gyerekek mindent a kezükbe és a szájukba vesznek! 

Nem csak az illendőségen múlik, komoly kockázattal is jár!
3.    Mások egészsége is múlik rajta! A kutya ürüléke bacikat, vírusokat, különféle parazitákat tartalmaz, ami az emberekre is veszélyt jelenthet és káros!

Ehhez nem kell hozzáérned közvetlenül,bár ahogy írtam gyerekeknél ez is problémát jelent! Nagyon egyszerűen hazaviheted a cipőd talpán ezeket a bacikat, parazitákat!

4.    Nem csupán emberekre veszélyes, ha nem szeded össze a kutyakakit, más kutyákra is az! A legtöbb esetben a Gazdi nem is tud róla, hogy kedvence parazita fertőzöttséggel küzd, hiszen nem mutat tünetet. A fertőzött székletet más kutyusok szaglásszák, ne adj isten el is fogyasztják, máris fertőzöttekké válnak. Te sem örülnél neki, ha más felelőtlen Gazdi miatt lenne kedvenced akár súlyos beteg.


Légy tudatos Gazdi, óvd az embereket és a többi kutya egészségét, és egyúttal óvd a környezeted is azzal, hogy lebomló kakizacsit használsz! 
 

Keresés