Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. Elfogadom
Menü

Nyelv

Hungarian hu

Pénznem

Kutyakefe és kutyafésű az otthoni ápoláshoz

Te itt vagy most: Kezdőlap > Főmenü > Kutyáknak > Ápolószerek, higiénia >

Kutyakefe, fésű

A kutya szőrének ápolása elengedhetetlen higiéniai tevékenység! A bundán felgyülemlett kosz és por súlyos bőrproblémákat okozhat, akárcsak az összecsomósodott szőr. Szőrhullás esetében pedig, nem elegendő csupán belsőleg támogatni kedvencünket, fontos a külső ápolás is.

Használj megfelelő kefét vagy fésűt kutyád szőrének mindennapos ápolásához!

Milyen szőrtípusok léteznek a kutyáknál és milyen eszközöket használj:
 
Rövid szőr: A legrövidebb szőrtípus, általában 1-1,5 cm hosszúságú. Minden színváltozatban létezik. Ilyen szőrzettel rendelkeznek pl.: a Boxer, Vizsla, Mopsz. - nekik a legjobb megoldás a Zooro kefe!

Félhosszú-hosszú szőr: Általában 2-10 cm hosszúság között lehet a szálhossz, szintén minden színváltozatban létezik. Ilyen szőrzettel rendelkezik pl a Bobtail. Ezt a szőrzettípust fürdetés után célszerű kondicionálni a csomók elkerülése végett. Erre a legalkalmasabb a Lila Loves it bio Szőrbontó spray és hozzá a Szőrbontó kefék vagy a Pin kefe.

Kettős szőrzet: Ez a típus kicsit összetettebb, itt a fedőszőrzeten és az aljszőrzeten kívül található még egy réteg aljszőrzet a megfelelő szigetelésért. Ilyen bundát a Csau-Csau, Alaszkai malamut, Akita Inu, stb visel. Elmondható, hogy ezeknek a fajtáknak a leglátványosabb a vedlési ciklusa. Amire nagyon figyeljünk ennél a szőrtípusnál, hogy fürdetés után mindig bizonyosodjunk meg arról, hogy a kutyusunk bőre teljesen megszáradt, az esetleges kipállást elkerülve.

Szálkás-drótos szőrzet:
Ennél a szőrtípusnál a fedőszőr szálai ciklikusan beérnek amit célszerű kutyakozmetikussal eltávolíttatni. Ilyen szőrt visel a Drótszőrű foxterrier, Drótszőrű magyar vizsla vagy a Szálkásszőrű tacskó. 
 
Nem csak a megfelelő fésű fontos, hanem a sampon választás is. Válassz mesterséges anyagoktól mentes összetevőket, így óvhatod kedvenced bőrének természetes védekezőrendszerét, főként ha allergiás kutyusról vagy cicáról van szó!

Kedvenced szőrének folyamatos és megfelelő eszközzel való ápolása nem csupán úri hóbort, hiszen az ápolatlan bunda a bőr minőségének megváltozásához, kisebesedéséhez, sérüléséhez és fertőzéshez is vezethet

.
Ha szőrhullással küzdötök olvasd el az erről szóló cikkünket és használd a 2021-es naptárat! :)

Keresés