Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. Elfogadom
Menü

Nyelv

Hungarian hu

Pénznem

Top 4 kutyafajta szorongó gyerekeknek

Nem kell szoronganod, hogy tudd, pusztán a kutyád simogatása olyan módon nyugtat, mint semmi más a világon. Ezért választják a kutyákat terápiás állatként, nyugtató hatással vannak az emberekre.

A kutyatartás segíthet a szorongással küzdő gyerekeknek, mivel a figyelmük valami másra terelődik, és rájönnek, hogy igenis ők is tudnak felelősséget vállalni. Nincs annál jobb, mint amikor az ideges gyereked megnyugszik egy kutya jelentétében. Bár minden kutya képes elvezetni a feszültséget, itt egy válogatás tőlünk a kutyafajtákról, amelyek a legjobban oldják a szorongó gyerekeket.

 

Top 4 kutyafajta, szorongó gyerekeknek

 

1- GOLDEN RETRIEVER

Nagyszerű családi kutya, és különösen türelmes a gyerekekkel.
Arra tenyésztették, hogy hosszú időn át nyugodtan várjon - amíg a gazdája vadászik - , és ha itt az idő visszahozza a zsákmányt.
Imádja a vizet, boldog, ha belegázolhat, úszhat egyet.

A Goldent könnyű tanítani, mert a negyedik helyen szerepel az engedelmességi, parancsteljesítési, képezhetőségi ranglistán.


2- DÁN DOG:

„Gyengéd óriás"-nak is becézik, nem véletlenül.
Ne tévesszen meg a mérete. Mint minden kutya, megfelelő tréninggel ő is hozzászoktatható a gyerekekhez, és meglátod, a legjobb barát, védelmező válik belőle.
Sokkal kisebbnek képzeli magát, mint amilyen valójában, ezért hagyj neki elegendő helyet a kanapén, mert a végén még az öledbe ugrik.
Megtanítható, hogy óvatosan bánjon a kisgyerekekkel, bár hajlamos beleütközni vagy rádőlni kis gazdijára.
Ha dán dogot szeretnél, fontos, hogy kézben tartsd az aktivitását, főleg kölyökként.
Gyorsan és nagyra nő, túledzésével pedig csont- és ízületi problémák kockázatát növeled.

 

3- COCKER SPÁNIEL:

A cocker spániel tiszteli a gazdáját.
Lényeges, hogy tisztázd: Te vagy a falkavezér.

Rengeteg energiája van a lurkókkal való játékhoz!
Imádja a hosszú sétákat (a gyerkőcök is fogják).
Hagyd, hogy a gyerekek segítsenek a szőr ápolásában, ez nagyszerű alkalom a kötődés erősítéséhez és akár terápiás tevékenységgé is válhat.

Ráadásul békés, de feltétlenül szoktasd a társasághoz, hogy ne legyen félénk.

 

4 ÚJFUNDLANDI

Ezt a fajtát gyakran alkalmazzák a vízimentésben.
Nagyon szelíd és barátságos kutyák.

Ismerősöm három gyereke és két újfundlandija együtt nőttek fel. Bár a kutyák hatalmasak, mégis szelídek voltak és már a puszta jelenlétük is nyugtatóan hatott!  Amikor a fiam össze-vissza mászott a kutyán,  az csak békésen feküdt, tűrve az abajgatást.
 

A kutyák csodálatos lények. Csak boldoggá szeretnének tenni bennünket. Képesek megérezni, amikor szomorúak vagyunk és szükségünk van rájuk. Még a veszélyhelyzeteket és a betegségeket is hamarabb megérzik, mint mi, emberek. Szorongó gyerek családjába kutyát hozni kiváló ötlet és nem kell, hogy fajtatiszta legyen! A kutya nemcsak a gyerekre, de az egész családra nyugtatóan hat.

Tartalomhoz tartozó címkék: kutyafajták

Keresés