Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. Elfogadom

Vérkeringési zavarok segítése természetes módon kutyáknál

A vér táplálékot és oxigént szállít a sejteknek, a kiválasztószerveknek pedig a salakanyagot. Éppen ezért a vérkeringési zavarok, nagyon komoly problémákat okozhatnak. A sokk, vagyis a tartós keringési zavar során nem jutnak elegendő oxigénhez az agy, ez életveszélyes állapot.

100%-ig természetes, szigorú elvárásainknak megfelelő termékeinkkel támogathatod a vérkeringési rendszert!

Olvasd tovább

Minden kutyának, de különösen a munka és sportoló kutyáknak, valamint a vashiányban szenvedőknek kiskedvenceknek javasoljuk a vérképző rendszer segítését természetes módon, hiszen nagyon fontos feladatokat lát el a vér.

A vér táplálékot és oxigént szállít a sejteknek, a kiválasztószerveknek pedig a salakanyagot.

A vas létfontosságú nyomelem a kutyáknál is. Fontos szerepet játszik: a vérszegénység megelőzésében és kezelésében, az oxigén szállításábankülönböző enzimek megfelelő működésébenSerkenti az aerob anyagcsere folyamatokat, fokozza a fizikai és szellemi teljesítőképességet, javítja az állóképességet is.

vashiány kedvenceinknél vérszegénységhez vezet, amely következtében gyengék, depressziósak lesznek, valamint sokkal fogékonyabbá válnak a különböző betegségekre. A vérszegénységről részletesen itt olvashatsz!

tápok nem feltétlen tartalmaznak megfelelő mennyiségben és minőségben vasat. A BARF étrend esetében pedig a gond forrása, hogy a húsokban nagyon kevés a vér, a vágóhídi előírások miatt. A főtt étrend esetében pedig nagyon nehéz pótolni a megfelelő mennyiségű vasat.

vashiány  nem csak az etetés következtében alakulhat ki, hanem például baleseteket követően, vagy vörösvértesteket érintő megbetegedésekkor, pl. babézia. Kedvenced vashiányának a megelőzése, kezelése mellett, a marhavér por gazdag ásványi anyagokban, nyomelemekben. Emellett a vas a hemoglobin alkotóeleme, mely fontos szerepet játszik: az oxigént szállítja a tüdőből a testben, teljesítmény fokozó hatású.

vérképzés az egész élet során biztosítja a vér valamennyi alakos elemét. A vérképzés kizárólagos helye az úgynevezett vörös csontvelő. A vérben lévő vörösvérsejtek tartalmazzák az oxigént szállító vérfestéket, a hemoglobint. Számuk különböző betegségek hatására csökkenhet.
fehérvérsejtek feladata a szervezet védelme a fertőződésekkel, gyulladásokkal, gennyesedésekkel szemben. Fertőződéskor számuk a többszörösére növekedik. 
trombociták kisebbek, mint a fehérvérsejtek; a véralvadásban játszanak fontos szerepet. Amennyiben számuk nagymértékben csökken, a vér túl lassan alvad meg, vagyis az állat vérzékennyé válik.

Vérellátási problémák esetében nézd meg természetes kiegészítőinket itt!

SOKK

Sokkot, azaz tartós keringési zavart több dolog is okozhat:

  • Túl sok vérveszteség,
  • Fulladás,
  • Baleset,
  • Mérgezés,
  • Allergia (például rovar csípés),
  • A túl alacsony vagy túl magas hőmérséklet,
  • Agy- vagy gerinckárosodás,
  • Szívprobléma 

Azonnali állatorvosi ellátást igényel a sokkos kutya!

Keresés