Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. Elfogadom

100% természetes táplálékkiegészítők csípődiszpláziás kutyáknak

Kedvenceink körében egyre gyakoribb megbetegedés a genetikailag öröklődő csípődiszplázia. A diszpláziás kutya ízületei pontatlanul illeszkednek egymáshoz, a felhalmozódott ízületi nedv miatt.

Ezért a kedvenc ízületei könnyebben kificamodnak, porckopások, ízületi gyulladások, porcfelhalmazódás, deformitások alakulhatnak ki. Az ízületek "lazaságától" függően enyhe és nagyon súlyos tüneteket, problémákat okozhat, nagyban befolyásolja a megfelelő táplálás mellett, a mozgás, ideális testsúly és a diszpláziás kutya számára olyan táplálékkiegészítők használata, melyek a kötőszöveteket, porcokat, ízületeket regenerálja, csökkenti a gyulladást és a fájdalmat is.

Ebben a kategóriában olyan 100%-ig természetes kiegészítőket találsz kedvencednek, melyekkel a betegség súlyosbodása csökkenthető, kutyusod mozgékonysága növelhető!

Olvasd tovább

Mi is az a diszplázia?

Olyan fejlődési rendellenesség kedvenceinknél, amely örökletes. Sajnos közvetlenül a születés után nem kimutatható, ám a kölykök 4-6 hónapos korában már a súlyos esetek kiszürhetőek . Kezdetben az ízületi nedv felszaporodik, melynek következtében az ízületek meglazulnak, pontatlanul érintkeznek. Emiatt a kedvencek ízületei gyakrabban kificamodhatnak, ízületi gyulladás, későbbiekben porc-kopások,-felhalmozódások, deformitások alakulnak ki, melyek nagy fájdalommal járnak.

Az ízületi gyulladásról itt olvashatsz részletesen!

Milyen tünetei vannak?

Sajnos egyértelmű jele nincs a betegségnek, de ha felmerül a gyanú, az állatorvos röntgen készítésével meg tudja állapítani.

Tünetei lehet:

  • Kacsázó járás/futás
  • Sántítás
  • Nehezen áll fel, ha bemelegszik az ízülete-már könnyebben mozog
  • Nincs kedve mozogni, hamar elfárad
  • Futás közben a hátsó lábai egyszerre rugaszkodnak el a földtől (nem felváltva)
  • Hátsó lábak gyengesége
  • Kattogó ízületek

A diszplázia a csípőt, könyököt, vállat érintheti.

A diszplázia kezelése

Ha felmerül a gyanú, fordulj állatorvoshoz, aki megállapítja a diszplázia súlyosságát! Az időben kezelt enyhe/középsúlyos diszplázia nagyon kezelhető! Súlyos esetekben műtétre kerülhet sor, ami szintén nagyban segítheti kedvenced állapotát!

Mit tehetsz a tünetek enyhítéséért, a betegség súlyosbodásának a csökkentéséért?
A betegség súlyosságától függően az állatorvos gyógyszeres kezelést is javasolhat, emellett az alábbiak fontosak a diszpláziás kutya esetében:

  • Mozgásterápia, akár szakember segítségével, betegség súlyosságától függően
  • Táplálkozás: Mint minden mást is, a helytelen táplálás nagyban befolyásolja a betegség tüneteit. Nézd meg itt 100% természetes száraztáp kínálatunkat!
  • Táplálékkiegészítők: Legjobb, ha nem szintetikus készítményt vásárolsz kedvencednek, hanem 100% természetes kiegészítőt, melyet sokkal jobban tud hasznosítani. Mint például a 100% kollagén por.

Ebben a kategóriában a magas szintű elvárásainknak megfelelő, 100%-ig természetes kiegészítőket találsz kutyusod számára! 

Keresés