Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. Elfogadom
Menü

Nyelv

Hungarian hu

Pénznem

Gondolkodtál már azon, hogy vajon miért van egyre több allergiás kutya? Sajnos ennek egyik legfőbb oka a genetika mellett az eledelek minősége! A BioZoo-t mi annak idején azért indítottuk útjára, mert láttuk, itthon mennyire rossz minőségű eledelek vannak. Ha a te kutyád is ételallergiában vagy ételintoleranciában szenved, nem vagy könnyű helyzetben! Sokszor az állatorvos sem tudja meghatározni a valódi problémát! Azonban a jó hírünk az, hogy már itthon is találsz kutyádnak olyan száraz tápot, ami segíthet kordában tartani az allergiáját!

Ebben a kategóriában olyan száraz tápokat találsz, melyek ténylegesen magas hústartalommal rendelkeznek, nincsenek tele mesterséges anyagokkal, magas allergia kockázatú összetevőkkel.

A tápok ellenőrzése bár folyamatosan szigorodik, borzasztó sok kiskaput hagy a gyártók részére, melyekkel a legtöbben élnek is. 

Tudtad mit nevezhetnek hipoallergénnek?
Minden tápot, lehet így hívni, ha a gyártó által vélt allergéneket nem tartalmazza. Ez elég tágnak hangzik, igaz?
Példaként, a szója rendkívül gyakori allergén kedvenceinknél, azonban a magas fehérjetartalma miatt kiválóan felturbózza a táp fehérje tartalmát, így olcsóbb, mint ha több hús lenne benne. Ha a gyártó szerint nem allergén, beleteszi a tápjába, és hipoallergénnek hívja.

Sajnos millió ilyen példát tudunk hozni. Ezért nagyon fontos, hogy ne higgy a színes-szagos, csodaszép csomagolásoknak!

Olcsó száraz tápok
A legtöbb száraz táp gyártó az alapján csinálja árképzését, hogy milyen csatornán és kinek szeretné értékesíteni a termékeit. Ezt figyelembe véve készíti el a száraz eledel receptúráját és nem meglepő, hogy olcsó száraz táphoz bizony silány minőség párosul! De két dolog mindig jusson eszedbe! Amit a pénztárnál és a minőségen megspórolsz, azt később sajnos máshol fizeted meg!  A második pedig amit mindenképp tudnod kell, hogy a kutyák immunrendszerének 80%-át az emésztőrendszer biztosítja! Vajon miért van egyre több beteg és allergiás kutya?

Száraz táp gyártástechnológia
A piacon fellelhető száraz tápok 98%-a extrudálással, hőkezeléssel, magas hőfokon készül. Sajnos ezzel az eljárással a legtöbb tápanyag és fontos összetevő "elpárolog" a termékből, amit szintetikus módon próbálnak visszapótolni. Ez megterhelheti kutyánk szervezetét, főként ha valamilyen betegségben szenved! Az extrudált száraz tápokat nehezen emésztik meg a kutyák. Próbáld ki! Tegyél egy pár szem extrudált száraz tápot egy pohár vízbe és figyeld meg! A táp elkezdi megszívni magát nedvességgel és akár még 6 óra után is a víz tetején lebeg. Ez történik kutyád gyomrában is! Éhséget lehet nem fog érezni, de hogy a tápanyagot nem kezdi azonnal feldolgozni a szervezete, az is biztos! Nem is beszélve a bélcsavarodás veszélyéről! Ezen tények tudatában nálunk kizárólag hidegen préselt és levegőn szárított száraz tápokat találsz!

Száraz táp, nedves eledel, BARF vagy házikoszt?
Ismerned kell álláspontunkat ezzel kapcsolatban! Tiszteletbe tartjuk döntésedet, hogy mely etetési módszert választod, de akkor válaszd a legjobb minőséget és legyél tudatos, a döntésednek pedig legyen alapja! Amennyiben profi módon ki tudod képezni magad a témában, hogy miből mennyire van szüksége kutyádnak és időd is engedi, akkor barfozz vagy főzz kutyádra! Ha úgy érzed, hogy számodra rizikós és nem tudsz kellő figyelmet, időt szentelni a fent említett két fajta etetési módszerre, akkor válassz minőségi száraz tápot, nedves eledelt (a minőségi szót itt nem a termék csomagolásokon feltüntetett szlogenre értem, hanem az összetevőkre)! Természetesen a döntést más is befolyásolhatja, mint például eleségallergia, étel intolerancia, betegség, kutya szervezete, emésztése, gazdi pénztárcája, szemlélete...stb.

Egy biztos, legyél tudatos, válaszd a legjobb minőséget és mindig ügyelj kutyád igényeire!
 

Ezek tudatában és szigorú követelményrendszerünk alapján nálunk kizárólag 100%-ban természetes összetevőjű, hidegen sajtolt és levegőn szárított száraz tápokat, szárított húsokat találsz kutyádnak, a legtisztább és legjobb minőségben, mert az egészség egy egész életre szól!
 

Keresés