Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. Elfogadom

Rühesség kezelés természetes módon kutyáknál

A rühesség egy viszketéssel járó fertőző megbetegedés. Az erős viszketés miatt a kutya vakarózik, nyalogatja magát. A véget nem érő traumatizáció következtében a bőr begyullad, gombákkal és baktériumokkal felülfertőződik, a szőrzet megritkul, vagy teljesen kihullik.

Természetes módon is elpusztíthatod a megtelepedett kórokozókat, segítheted a felülfertőződést meggátolni, és még a környezeted is fertőtlenítheted!

Olvasd tovább
5 / 5 csillag!
(5)
Raktáron✔️Azonnali szállítással!
7.890 Ft

 

Mi is a rüh?

A kutyák rühességét a Sarcoptes scabiei var. canis nevű mikroszkopikus, 0,2-0,4 mm-es nagyságú atka okozza. Számos házi és vadon élő emlősállatot is megfertőznek, pl. lovakat, kérődzőket, sertéseket, kutyákat, rókákat, vaddisznókat, stb. Sajnos, nem kivétel a Gazdi sem. 

Ez az élősködő ugyan a bőrfelszínen szaporodik, élettevékenységeit a hámrétegbe vájt alagutakban végzi. Itt fogyasztja a táplálékául szolgáló hámtörmelékeket, s ugyanide üríti végtermékeit is nyálával, illetve egyéb testanyagaival egyetemben. Ezek okozzák a viszketéssel járó allergiás reakciót (az allergiáról részletesen itt olvashatsz) és egyéb bőrtüneteket.

Terjedése

Ugyan minden gazdaállatnak megvan a maga rühességet okozó parazitája, az atkák gyakran más fajokról, például macskáról is átterjedhetnek a kutyára. Minden esetben direkt bőr-érintkezés szükséges a fertőzés kialakulásához. A gyakran szabadon engedett, kóbor ebekkel is barátkozó kedvencek vagy a vadászkutyák esetében életbevágó a gondos megelőzés, hisz ők a legveszélyeztetettebbek.

Kezelése

Napjainkban a rühesség kezelésére számos készítmény elérhető, ezt egészítsd ki természetes kiegészítőkkel!

Keresés