Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. Elfogadom
Menü

Nyelv

Hungarian hu

Pénznem

Ha szuka kutyánk a tüzelést követően, babázni kezd a plüssökkel, vackol, furcsán viselkedik, akkor bizony álvemhességgel állunk szemben. A tüzelés alatt hormonális változásokon megy át kedvencük, amik segítenék a vemhességet, majd szülést. Ha ez nem következik be, igen gyakori az álvemhesség, mely azt jelenti, hogy a szülést követő tünetek megmaradnak a szukáknál, annak ellenére, hogy ez nem valósult meg.

A hormonális változásokat segítheted visszabillenteni és egyensúlyban tartani gyógynövények segítségével.

Raktáron✔️Azonnali szállítással!
5.990 Ft

Álvemhesség oka

 A tüzelés alatt hormonális változásokon megy át kedvencük, amik segítenék a vemhességet, majd szülést. Ha ez nem következik be, igen gyakori az álvemhesség, mely azt jelenti, hogy a szülést követő tünetek megmaradnak a szukáknál, annak ellenére, hogy ez nem valósult meg.

Kedvenceink háziasítása nem azt jelenti, hogy az ösztöneik elvesztek.  Vélhetően a falkában élésre vezethető vissza, a szukáknál gyakori problémaként megjelenő álvemhesség. A falkában hierarchia van, amely többek közt azt jelenti, hogy csakis az „alfa pár” hozhat utódokat.  A falka támogatása miatt, túlélésükért, átélik a vemhességet, attól függetlenül, hogy nem történt meg. Így a többi nőstény „dajkaként” funkcionál. Gondozzák, szoptatják a kölyköket.

 

Álvemhesség tünetei

Álvemhes kiskedvencünkben, a tejtermelést befolyásoló hormon  (prolaktin) szintje megnövekedhet a tüzelést követően. Ez felelős az anyai viselkedés kialakításáért, így a tünetek is hasonlóak.

 • Duzzadt, fájdalmas emlők
 • Emlőkből tej ürülhet
 • Vackol
 • Tárgyak „gondozása”, babusgatása, féltése, de akár másik kiskedvenc is lehet pl.kiscica


Az álvemhesség kezelése

Ha úgy látod, kutyusod álvemhes, keresd fel állatorvosotokat! Vizsgálat során megállapítja, szükséges-e gyógyszeres kezelés. Enyhe tünetek esetén, magától is túl lehet kedvenced az álvemhességen pár hét alatt, azonban komoly és súlyos tüneteket is okozhat!

Hogyan tudsz segíteni neki?

 • Foglald le! Mozogjatok, játsszatok, sétáljatok sokat, zökkentsd ki a kis világából!
 • Ne babusgasd! A hormonok tovább emelkedhetnek, így tovább tart az álvemhesség is!
 •  Vedd el a „babáit”!
 • Ne hagyd, hogy az emlőit nyalogassa! Hideg vizes borogatással enyhíteted a duzzanatot!
 • Fogd diétára!
 • Támogasd gyógynövényekkel!
 • És a legfontosabb: LÉGY TÜRELMES!
   

Ha szeretnéd elkerülni a tüzeléssel és az álvemhességgel járó kellemetlenségeket, megoldást jelent az ivartalanítás. Ezzel megelőzhetőek a nemkívánt vemhességek, csökken az emlődaganat kialakulásának veszélye, illetve a méhet érintő súlyos elváltozások, pl. gennyes méhgyulladás is. Fontos, hogy kedvencedet sem a tüzelés alatt, sem álvemhesség alatt nem ajánlatos ivartalanítani, hiszen a hormonrendszer még jobban felborul.

 

Keresés