Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. Elfogadom

Szükség van télen kutyaruhára?

Dr. Bedi Dóri
2019. 01. 08. 11:00:00

 

Te adsz kedvencedre télen pulóvert, esetleg kabátot? Szükség van erre? A válasz nem egzakt igen, vagy nem, inkább attól függ...
Mitől is?


Szőrzet:
Amennyiben kedvenced szőre tömött és rendelkezik aljszőrzettel, nem feltétlenül kell őt beöltöztetned, mivel az aljszőrzet szigetelő funkciót lát el. Nyáron hűt, télen fűt. Mindez azonban megváltozik, ha kozmetikáztatod és rövidre vágatod bundáját. A rövidszőrű, illetve rövidre kozmetikáztatott kutyákra nyugodtan adj ruhát egy-egy séta alkalmával. Ugyanígy járj el, ha aljszőr nélküli fajtád van. Ilyenek például az uszkár, a bichon bolognese, havanese, frise.

 

Kinti vagy benti?:
Általában olyan kutyákat tartanak udvaron, amelyek erre alkalmasak (így nem is térnék ki annak részletezésére, mely kutyákat lehet és nem lehet kizárólag kint tartani). Ezen állatok bundája alkalmazkodik az időjáráshoz, így nincs szükségük ruhára. Az viszont fontos, hogy legyen jó meleg, hőtartó, esetleg fűtött házuk, szélvédett menedékük. Ha kinti-benti, vagy benti kutyád van, akkor bundája nem alkalmazkodik az esetenként zord időjáráshoz, így ha van is aljszőrzete, egyedfüggő, hogy szüksége van-e ruhára. Amennyiben azt látod, hogy a sétát végigvacogja, mindenképp szerezz be egy pulóvert, vagy kabátot!

 

Hogyan használjuk a ruhát?:
Fontos tudnod, hogy amint a hidegből tartósan meleg helyre mentek, le kell venned a ruhát! Különben hőgutát kaphat kutyusod a nagy hőmérsékletkülönbség miatt!

 

Milyen ruhát válasszak?:
Manapság már csak képzeleted szabhat határt a színnek, mintának. Amire mindenképp figyelj, hogy a ruha bőrbarát anyagből legyen! Kényelmesen tudjon benne mozogni, elvégezni a dolgát. Megfelelő mérethez martól (mar: ahol a nyak és a hát találkozik) a faroktőig mérd meg kutyusod! A legtöbb boltban fel is tudjátok próbálni az adott termékeket.

 

Tipp:
A kontaktallergia elkerülése miatt ne csak az anyagra figyelj, hanem arra is, hogy ne, vagy csak természetes mosószert használj! Öblítő nem szükséges!

 

Jó egészséget kívánok Nektek és kisállataitoknak!

Tartalomhoz tartozó címkék: Felelős állattartás

Keresés