Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. Elfogadom
Menü

Nyelv

Hungarian hu

Pénznem

Ár:
13.990 Ft (11.016 Ft + ÁFA)
Menny.:db
Egységár: 2,80 Ft/g
A jövő száraztápja megérkezett! Valódi megoldás az eleségallergiára és leszámol a nagyüzemi állattartás negatív környezeti és etikai hatásával!
Elérhetőség: Raktáron✔️Azonnali szállítással!
Várhatóan ekkor kapod meg: 2022. január 21.
Gazdik véleménye a termékről: 5 / 5 csillag! (2)
Szerezhető hűségpontok (Ft): 319
Menny.:db

Kezdőlap bal

Ismertető

A Naturavetal hidegen sajtolt rovarfehérjés táp egy olyan újdonság, mely valódi megoldást nyújthat az eleségallergiás kutyák táplálására. Mivel Európában még igen ritka a rovarfehérjéből készült állati táplálásra szánt eleség, így intolerancia sem alakulhatott ki a kisállatokban. 
 

A Naturavetal első hidegen sajtolt szárazelede, amely a Hermetia illucens (fekete katonalégy) lárvájának rovarfehérjéből készült, megfelelő etetési lehetőséget kínál a természeti erőforrások védelme mellett. Egészséges, fenntartható, állatbarát - a legkisebb ökológiai lábnyommal.

Gluténmentes, szárított rovarlárvákat tartalmazó receptjüket kímélően hidegen sajtolják, hogy a bevált DogProMin komplexük értékes tápanyagait és a többi összetevőt a lehető legjobb formában megőrizzék. A teljes kiőrlésű rizs egészséges tápanyagokat is biztosít és alacsony az allergén potenciálja. A Hermetia illucens lárvái sok fehérjét, zsírt, valamint egészséges mennyiségű laurinsavat tartalmaznak, így egy egyszerű eledelként még az étel-érzékeny vagy allergiás kutyák is nagyon jól tolerálják.

A rovartenyésztés ökológiai előnyei kézenfekvőek - kevesebb szántóföldre és más természeti erőforrásra van hozzá szükség. Például lényegesen kevesebb vízre -  ha pedig figyelembe vesszük a kevesebb ammónia- és szén-dioxid-kibocsátást, akkor világossá válik, miért vaálhat ez az új etetési mód olyan fontossá a kutya, az  emberek és a környezetünk számára egyaránt.

Tápanyagban  gazdag kiegészítő eledelként a Canis Plus® InsectVetal®-t felváltva kell etetni a teljes értékű Naturavetal eledeleinkkel. Ez csökkenti a húsfogyasztást és holisztikus, a faj igényeinek megfelelő ellátást biztosít a kutyának. Szakértő csapatunk örömmel válaszol minden kérdésedre!

A Canis Plus® InsectVetal® külön étkezésekben etetve minden Canis Plus® eledellel és BARF-fal is kombinálható.

 
Tulajdonságok:
 
✔️ Hipoallergén 
✔️ 100% rovarfehérje (monoprotein)
✔️ 100% természetes, hidegen sajtolt
✔️ Magas szintű emészthetőség
 
A Naturavetal hidegen sajtolt rovarfehérjés kutyatáp jellemzői:
 
✔️ A gyártási technológiának (hidegen sajtolás) köszönhetően könnyen emészthető táplálék felnőtt kutyák számára
✔️ Megfelelő eleségallergiák megelőzésére és annak kezelésére (monodiétára)
✔️ Egyetlen fehérjeforrása a rovarfehérje, gabonamentes szénhidrátforrás
✔️ Környezetbarát, fenntartható
✔️ Csillapítja és meg is szüntetheti az allergia okozta bőrviszketést, kipirosodást és hasmenést
✔️ Ízletes
 
 
 
Dr. Bedi Dóri, állatorvos tanácsai:

"Kedves Gazdi! Táplálékallergiás, vagy érzékeny kutyusod van? Kipróbáltál már többféle húsfélét tartalmazó, esetleg ilyen-olyan mentes, vagy hipoallergén tápot, mégis laza kedvenced bélsara, vakarózik? Rendkívül szuper lehetőség, hogy a már ismert, allergiát okozó fehérjéket kizárjuk a táplálásból és egy "szuperproteinnel", a rovarfehérjével váltsuk ki! Tudom, hogy kicsit ódzkodsz tőle, de hidd el, nagyon-nagyon jók a tapasztalatok és a kutyusod sem fog fintorogni az ízeltlábúak miatt!"
 
 
 
Miért a jövő száraztápja a rovarfehérjés szárazeledel?
 
A populációnövekedés, klímaváltozás, halászat, vadászat nagy hatással van a világ fehérjeellátottságára és szükségletére. Fenntartható megoldást kínál a rovarfehérje bevonása kisállataink táplálásába. Sokkal több energiát és teret igényel a mezőgazdasági haszonállatok számának növelése. Becslések szerint az előállított gabonafélék 70%-át fordítjuk a haszonállatok etetésére és 0,5 kg hús előállításához körülbelül 9 000 liter víz szükséges. 
 
Húsfehérje
 
Modern világunkban a legelterjedtebb fehérjeforrás (főleg a nyugati világban), a hús. Olyan forrás, mely könnyen emészthető, ideális aminosav aránnyal rendelkezik, teljes fehérjének tekinthető. A probléma, hogy a gazdálkodás többnyire etikátlan, megterheli a környezetet és az emelkedő igényekkel szemben a termelés növelése fenntarthatatlan!!!
 

Területigény

 
A világunk földtömegének 30%-át (!!!) használjuk jelenleg állattenyésztésre. A mezőgazdasági termőterületek 75%-át pedig a takarmánynövények foglalják el. Az emberi használatra szánt ivóvíz 8%-a öntözésre megy el. Mindemellett a rovargazdálkodás kis területen történik és elhanyagolható az üvegházhatást okozó gázok kibocsátása is. 
 
Minőségi? Fenntartható? Etikus?
 
Az, ahogyan jelenleg fehérjéhez jutunk, nem fenntartható és nem etikus. A változás elkerülhetetlen. De mi az új megoldás? Az alábbi ábrán különböző fehérjeforrásokat mutatunk meg minőségi, fenntarthatósági és etikai szempontokból.

Rovarfehérje
 
Ne lepődj meg! A rovarokból származó fehérje szintén teljes proteinforrást biztosít. Kevesebb erőforrást igényelnek és képesek a biotermékekből származó hulladék fehérjévé alakítására. Gazdálkodásukat etikusnak tartják, mivel fejletlenebb idegrendszerük miatt nem szenvednek.
 

Környezetvédelem, fenntarthatóság:

 
A rovarok tenyésztési körülményei megfelelnek a természetes életkörülményeiknek
✔ Közvetetten csökkentheted a nagyüzemi állattartást, így a haszonállatok szenvedését, környezet terhelését
A nagyüzemi állattenyésztés és állattartás hatalmas energiát igényel, mely mostanra már érezhetően megterheli a környezetet
Az étkezésre szánt rovarok szaporítása, tartása egy szarvasmarháéhoz képest jóval kevesebb energiát igényel
A gyógyszerek, antibiotikumok megjelenhetnek a táplálkozási lánc magasabb szintjein is, károsítva, vagy érzékenyítve a fogyasztó szervezetét
A légylárvák és adult legyek sem igényelnek semmiféle kémiai anyaggal való kezelést
 
Tápanyag hasznosítás, etethetőség
 
A rovarok rendkívül hatékonyan hasznosítják a bevitt táplálékot. Átszámítva 0,5 kg eleséggel 1 kg súlygyarapodást érnek el. Marha esetén 18 kg takarmány szükséges 1 kg-nyi hús termeléséhez. Sertésnél 9 kg , halnál, csirkénél 5 kg eleségből lesz 1 kg hús.
 
 
A rovarok testének körülbelül 80-90%-a ehető, míg ez a szám jóval alacsonyabb a megszokott fehérjeforrásoknál. Baromfi és sertés esetén 55%, szarvasmarhánál 40%.
 
Ha mindhárom fő szempontot figyelembe vesszük: minőség, fenntarthatóság és etika, nyilvánvaló, hogy a rovarok eddig a legjobb választásunk. Az egyetlen dolog, amit meg kell tennünk, hogy legyőzzük idegenkedésünket, esetleg undorunkat és kipróbáljuk!
 
 
Miért jó még kutyusodnak a rovarfehérje?
 
Magas fehérjetartalom, magas és változatos aminosav tartalom
Alacsony zsírtartalom, esszenciális zsírsavak
A lárvák tenyésztése és feldolgozása ugyanazon gazdaságban történik, így a lárvákat kevesebb, mint 5 perc alatt fehérjévé alakítják
Ennek köszönhetően a hús frissességét jelző BAI indexe kiemelkedő, 1 alatti
 
Miért előnyös a hidegen préselt technológia?
 
A hidegen préselés gyártási technológia előnye, hogy a táplálék könnyebben emészthető, gyorsabban felszívódhatnak a tápanyagok. Tökéletesen illeszkedik a kutyák rövid emésztőrendszeréhez. Nézd meg teszt videónkat!
 
 
A Naturavetal száraztápban lévő rovar...
 
fekete katonalégy lárva kivételes fehérjeforrás, minimális ökológiai lábnyomával.
Ízletes táplálék, melyet a kutyusok ugyanolyan szívesen fogyasztanak, mint egyéb húsokat. 
A lárvák olyan igazolt gazdaságokból származnak, melyek megfelelnek az összes európai termelési és higiéniás szabványnak és szabályzatnak. Hormonoktól, antibiotikumoktól, GMO-tól 100%- ban mentesek.
 
Mit tartalmaznak még a rovarok?
 
Magas hasznosítható fehérjetartalom
B-vitaminok, köztük B12 vitamin, melyet kizárólag a húsok, tej, tojás tartalmaz
Omega 3 és 6 zsírsavak, melyek egészséges bőrt és szőrzetet biztosítanak
A katonalégy lárvái kétszer annyi vasat tartalmaznak, mint a vöröshúsok
100 g katonalégy lárva annyi calciumot tartalmaz, mint 6 pohár tej
 
 
Összetétel:
feltárt, hántolatlan teljes kiőrlésű rizs, szárított rovarlárvák 24% (Hermetia illucens), szentjánoskenyér, kókuszzsír, sörélesztő, banán, tengeri hínár, algákból származó mész, maláta csíra, kovaföld,  mezei zsúrló, fekete áfonya, iglice-gyökér, vörös áfonya, réti legyezőfű, mályvalevél, nyírfalevél, tölgykéreg, hajdina és mungóbab csíra 0,5%
 

Adalékanyagok: nem tartalmaz semmilyen hozzáadott szintetikus adalékanyagot, ami megterhelhetné az allergiás kedvencünk szervezetét!
 
Analitikai összetétel:
 nyersfehérje 20,76%
 zsírtartalom 8,09%
 nyersrost 6,48%
 nyershamu 4,79%
 kalcium 0,94%
 foszfor 0,44%
 
Napi adag javaslat a Naturavetal hipoallergén rovarfehérjés tápból:

Kiegészítő eledelként a Canis Plus® InsectVetal®-t felváltva kell etetni a Canis Plus® teljes értékű eledelekkel, vagy BARF-fal, külön étkezésként. A felnőtt kutyák etetési javaslata jelenlegi testtömegükön alapul.
 
Az alábbi értékek természetesen csak irányadók, függ a kutyusod aktivitásától, korától, egészségi állapotától, anyagcseréjétől, stb.
 
Kutya súlya Napi mennyiség
5 kg 80 g
10 kg 125 g
15 kg 165 g
20 kg 215 g
25 kg 250 g
30 kg 280 g
35 kg 340 g
40 kg 370 g
45 kg 410 g
50 kg 450 g
60 kg 510 g
70 kg 600 g
 
Azt tanácsoljuk, hogy azonnal váltson hidegen sajtolt ételeinkre a soron következő étkezés során, mivel kétféle eledel keverése emésztési problémákat okozhat az eltérő állaguk miatt.
Ez az etetési javaslat felnőtt kutyákra vonatkozik. Ezek a gyakorlatban meghatározott átlagértékek, a kutya számára optimális táplálékmennyiség az életkortól és a temperamentumtól függ.
 
 

Tedd! ✔
Add táplálékallergiás kutyusodnak, vagy ha lehetősége felmerül, illetve ha el szeretnéd kerülni kialakulását!

Ne tedd! ✖
Növésben lévő kölyöknek nem javasolt!

Kiszerelés 5 kg

Vélemények

5.00
2 értékelés
5
(2)
4
(0)
3
(0)
2
(0)
1
(0)
Kérjük segíts másoknak és írd meg véleményedet a termékről!
| 5 / 5 csillag!
Igazolt vásárlás
2021. 12. 22.
3 hét után úgy tűnik, jobb a kutyánk allergiája. Remélem, ezzel megússza a gyógyszeres kezelést.
| 5 / 5 csillag!
Igazolt vásárlás
2021. 06. 25.
allergiás kutyusnak adom, nagyon jók vele a tapasztalataim.

Keresés