Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. Elfogadom
Menü

Nyelv

Hungarian hu

Pénznem

Ár:
3.590 Ft (2.827 Ft + ÁFA)
Menny.:db
Egységár: 3,59 Ft/g
A jövő száraztápja megérkezett! Valódi megoldás az eleségallergiára és leszámol a nagyüzemi állattartás negatív környezeti és etikai hatásával!
Elérhetőség: Raktáron✔️Azonnali szállítással!
Várhatóan ekkor kapod meg: 2021. október 20.
Gazdik véleménye a termékről: 5 / 5 csillag! (6)
Szerezhető hűségpontok (Ft): 319
Menny.:db

Kezdőlap bal

Ismertető

A Naturavetal hidegen sajtolt rovarfehérjés táp egy olyan újdonság, mely valódi megoldást nyújthat az eleségallergiás kutyák táplálására. Mivel Európában még igen ritka a rovarfehérjéből készült állati táplálásra szánt eleség, így intolerancia sem alakulhatott ki a kisállatokban. 
 

A Naturavetal első hidegen sajtolt szárazelede, amely a Hermetia illucens (fekete katonalégy) lárvájának rovarfehérjéből készült, megfelelő etetési lehetőséget kínál a természeti erőforrások védelme mellett. Egészséges, fenntartható, állatbarát - a legkisebb ökológiai lábnyommal.

Gluténmentes, szárított rovarlárvákat tartalmazó receptjüket kímélően hidegen sajtolják, hogy a bevált DogProMin komplexük értékes tápanyagait és a többi összetevőt a lehető legjobb formában megőrizzék. A teljes kiőrlésű rizs egészséges tápanyagokat is biztosít és alacsony az allergén potenciálja. A Hermetia illucens lárvái sok fehérjét, zsírt, valamint egészséges mennyiségű laurinsavat tartalmaznak, így egy egyszerű eledelként még az étel-érzékeny vagy allergiás kutyák is nagyon jól tolerálják.

A rovartenyésztés ökológiai előnyei kézenfekvőek - kevesebb szántóföldre és más természeti erőforrásra van hozzá szükség. Például lényegesen kevesebb vízre -  ha pedig figyelembe vesszük a kevesebb ammónia- és szén-dioxid-kibocsátást, akkor világossá válik, miért vaálhat ez az új etetési mód olyan fontossá a kutya, az  emberek és a környezetünk számára egyaránt.

Tápanyagban  gazdag kiegészítő eledelként a Canis Plus® InsectVetal®-t felváltva kell etetni a teljes értékű Naturavetal eledeleinkkel. Ez csökkenti a húsfogyasztást és holisztikus, a faj igényeinek megfelelő ellátást biztosít a kutyának. Szakértő csapatunk örömmel válaszol minden kérdésedre!

A Canis Plus® InsectVetal® külön étkezésekben etetve minden Canis Plus® eledellel és BARF-fal is kombinálható.

 
Tulajdonságok:
 
✔️ Hipoallergén 
✔️ 100% rovarfehérje (monoprotein)
✔️ 100% természetes, hidegen sajtolt
✔️ Magas szintű emészthetőség
 
A Naturavetal hidegen sajtolt rovarfehérjés kutyatáp jellemzői:
 
✔️ A gyártási technológiának (hidegen sajtolás) köszönhetően könnyen emészthető táplálék felnőtt kutyák számára
✔️ Megfelelő eleségallergiák megelőzésére és annak kezelésére (monodiétára)
✔️ Egyetlen fehérjeforrása a rovarfehérje, gabonamentes szénhidrátforrás
✔️ Környezetbarát, fenntartható
✔️ Csillapítja és meg is szüntetheti az allergia okozta bőrviszketést, kipirosodást és hasmenést
✔️ Ízletes
 
 
 
Dr. Bedi Dóri, állatorvos tanácsai:

"Kedves Gazdi! Táplálékallergiás, vagy érzékeny kutyusod van? Kipróbáltál már többféle húsfélét tartalmazó, esetleg ilyen-olyan mentes, vagy hipoallergén tápot, mégis laza kedvenced bélsara, vakarózik? Rendkívül szuper lehetőség, hogy a már ismert, allergiát okozó fehérjéket kizárjuk a táplálásból és egy "szuperproteinnel", a rovarfehérjével váltsuk ki! Tudom, hogy kicsit ódzkodsz tőle, de hidd el, nagyon-nagyon jók a tapasztalatok és a kutyusod sem fog fintorogni az ízeltlábúak miatt!"
 
 
 
Miért a jövő száraztápja a rovarfehérjés szárazeledel?
 
A populációnövekedés, klímaváltozás, halászat, vadászat nagy hatással van a világ fehérjeellátottságára és szükségletére. Fenntartható megoldást kínál a rovarfehérje bevonása kisállataink táplálásába. Sokkal több energiát és teret igényel a mezőgazdasági haszonállatok számának növelése. Becslések szerint az előállított gabonafélék 70%-át fordítjuk a haszonállatok etetésére és 0,5 kg hús előállításához körülbelül 9 000 liter víz szükséges. 
 
Húsfehérje
 
Modern világunkban a legelterjedtebb fehérjeforrás (főleg a nyugati világban), a hús. Olyan forrás, mely könnyen emészthető, ideális aminosav aránnyal rendelkezik, teljes fehérjének tekinthető. A probléma, hogy a gazdálkodás többnyire etikátlan, megterheli a környezetet és az emelkedő igényekkel szemben a termelés növelése fenntarthatatlan!!!
 

Területigény

 
A világunk földtömegének 30%-át (!!!) használjuk jelenleg állattenyésztésre. A mezőgazdasági termőterületek 75%-át pedig a takarmánynövények foglalják el. Az emberi használatra szánt ivóvíz 8%-a öntözésre megy el. Mindemellett a rovargazdálkodás kis területen történik és elhanyagolható az üvegházhatást okozó gázok kibocsátása is. 
 
Minőségi? Fenntartható? Etikus?
 
Az, ahogyan jelenleg fehérjéhez jutunk, nem fenntartható és nem etikus. A változás elkerülhetetlen. De mi az új megoldás? Az alábbi ábrán különböző fehérjeforrásokat mutatunk meg minőségi, fenntarthatósági és etikai szempontokból.

Rovarfehérje
 
Ne lepődj meg! A rovarokból származó fehérje szintén teljes proteinforrást biztosít. Kevesebb erőforrást igényelnek és képesek a biotermékekből származó hulladék fehérjévé alakítására. Gazdálkodásukat etikusnak tartják, mivel fejletlenebb idegrendszerük miatt nem szenvednek.
 

Környezetvédelem, fenntarthatóság:

 
A rovarok tenyésztési körülményei megfelelnek a természetes életkörülményeiknek
✔ Közvetetten csökkentheted a nagyüzemi állattartást, így a haszonállatok szenvedését, környezet terhelését
A nagyüzemi állattenyésztés és állattartás hatalmas energiát igényel, mely mostanra már érezhetően megterheli a környezetet
Az étkezésre szánt rovarok szaporítása, tartása egy szarvasmarháéhoz képest jóval kevesebb energiát igényel
A gyógyszerek, antibiotikumok megjelenhetnek a táplálkozási lánc magasabb szintjein is, károsítva, vagy érzékenyítve a fogyasztó szervezetét
A légylárvák és adult legyek sem igényelnek semmiféle kémiai anyaggal való kezelést
 
Tápanyag hasznosítás, etethetőség
 
A rovarok rendkívül hatékonyan hasznosítják a bevitt táplálékot. Átszámítva 0,5 kg eleséggel 1 kg súlygyarapodást érnek el. Marha esetén 18 kg takarmány szükséges 1 kg-nyi hús termeléséhez. Sertésnél 9 kg , halnál, csirkénél 5 kg eleségből lesz 1 kg hús.
 
 
A rovarok testének körülbelül 80-90%-a ehető, míg ez a szám jóval alacsonyabb a megszokott fehérjeforrásoknál. Baromfi és sertés esetén 55%, szarvasmarhánál 40%.
 
Ha mindhárom fő szempontot figyelembe vesszük: minőség, fenntarthatóság és etika, nyilvánvaló, hogy a rovarok eddig a legjobb választásunk. Az egyetlen dolog, amit meg kell tennünk, hogy legyőzzük idegenkedésünket, esetleg undorunkat és kipróbáljuk!
 
 
Miért jó még kutyusodnak a rovarfehérje?
 
Magas fehérjetartalom, magas és változatos aminosav tartalom
Alacsony zsírtartalom, esszenciális zsírsavak
A lárvák tenyésztése és feldolgozása ugyanazon gazdaságban történik, így a lárvákat kevesebb, mint 5 perc alatt fehérjévé alakítják
Ennek köszönhetően a hús frissességét jelző BAI indexe kiemelkedő, 1 alatti
 
Miért előnyös a hidegen préselt technológia?
 
A hidegen préselés gyártási technológia előnye, hogy a táplálék könnyebben emészthető, gyorsabban felszívódhatnak a tápanyagok. Tökéletesen illeszkedik a kutyák rövid emésztőrendszeréhez. Nézd meg teszt videónkat!
 
 
A Naturavetal száraztápban lévő rovar...
 
fekete katonalégy lárva kivételes fehérjeforrás, minimális ökológiai lábnyomával.
Ízletes táplálék, melyet a kutyusok ugyanolyan szívesen fogyasztanak, mint egyéb húsokat. 
A lárvák olyan igazolt gazdaságokból származnak, melyek megfelelnek az összes európai termelési és higiéniás szabványnak és szabályzatnak. Hormonoktól, antibiotikumoktól, GMO-tól 100%- ban mentesek.
 
Mit tartalmaznak még a rovarok?
 
Magas hasznosítható fehérjetartalom
B-vitaminok, köztük B12 vitamin, melyet kizárólag a húsok, tej, tojás tartalmaz
Omega 3 és 6 zsírsavak, melyek egészséges bőrt és szőrzetet biztosítanak
A katonalégy lárvái kétszer annyi vasat tartalmaznak, mint a vöröshúsok
100 g katonalégy lárva annyi calciumot tartalmaz, mint 6 pohár tej
 
 
Összetétel:
feltárt, hántolatlan teljes kiőrlésű rizs, szárított rovarlárvák 24% (Hermetia illucens), szentjánoskenyér, kókuszzsír, sörélesztő, banán, tengeri hínár, algákból származó mész, maláta csíra, kovaföld,  mezei zsúrló, fekete áfonya, iglice-gyökér, vörös áfonya, réti legyezőfű, mályvalevél, nyírfalevél, tölgykéreg, hajdina és mungóbab csíra 0,5%
 

Adalékanyagok: nem tartalmaz semmilyen hozzáadott szintetikus adalékanyagot, ami megterhelhetné az allergiás kedvencünk szervezetét!
 
Analitikai összetétel:
 nyersfehérje 20,76%
 zsírtartalom 8,09%
 nyersrost 6,48%
 nyershamu 4,79%
 kalcium 0,94%
 foszfor 0,44%
 
Napi adag javaslat a Naturavetal hipoallergén rovarfehérjés tápból:

Kiegészítő eledelként a Canis Plus® InsectVetal®-t felváltva kell etetni a Canis Plus® teljes értékű eledelekkel, vagy BARF-fal, külön étkezésként. A felnőtt kutyák etetési javaslata jelenlegi testtömegükön alapul.
 
Az alábbi értékek természetesen csak irányadók, függ a kutyusod aktivitásától, korától, egészségi állapotától, anyagcseréjétől, stb.
 
Kutya súlya Napi mennyiség
5 kg 80 g
10 kg 125 g
15 kg 165 g
20 kg 215 g
25 kg 250 g
30 kg 280 g
35 kg 340 g
40 kg 370 g
45 kg 410 g
50 kg 450 g
60 kg 510 g
70 kg 600 g
 
Azt tanácsoljuk, hogy azonnal váltson hidegen sajtolt ételeinkre a soron következő étkezés során, mivel kétféle eledel keverése emésztési problémákat okozhat az eltérő állaguk miatt.
Ez az etetési javaslat felnőtt kutyákra vonatkozik. Ezek a gyakorlatban meghatározott átlagértékek, a kutya számára optimális táplálékmennyiség az életkortól és a temperamentumtól függ.
 
 

Tedd! ✔
Add táplálékallergiás kutyusodnak, vagy ha lehetősége felmerül, illetve ha el szeretnéd kerülni kialakulását!

Ne tedd! ✖
Növésben lévő kölyöknek nem javasolt!

Kiszerelés 1 kg

Vélemények

4.83
6 értékelés
5
(5)
4
(1)
3
(0)
2
(0)
1
(0)
Kérjük segíts másoknak és írd meg véleményedet a termékről!
| 5 / 5 csillag!
Igazolt vásárlás
2021. 07. 30.
Kíváncsi voltam milyen lesz a rovarfehérjés elemózsia a kutyáimnak, rendeltem 1 kg-ot belőle. Nagyon ízlett nekik, és azt is elmondanám hogy a végtermék is "szépen megformázott" volt ,semmi hasmenés és puki. Ajánlom.
| 5 / 5 csillag!
Igazolt vásárlás
2021. 04. 22.
Rozsda - 12 éves utcáról mentett - cimborám szkeptikusan nézett rám amikor elé tettem az új tápot. Megszagolta és egy egyszerű fintor után elsétált. Másnap, harmadnap úgyszintén. Már kezdtem aggódni, hogy "éhezik“ de némi ötletelés után rájöttem a megoldásra. A tápot kissé össze kellett törnöm. Amióta enyhén zúzottan prezentálom neki a vacsorát, azóta egy morzsa sem marad a táljában. Észrevehető, hogy a bundája is selymesebb lett. Csak ajánlani tudom! Köszönjük szépen a megalkotóknak, minden fogyasztó nevében :)!!!
| 5 / 5 csillag!
Igazolt vásárlás
2021. 04. 09.
Nagyon örülök, hogy az állatorvosunk javaslatára, rátaláltunk erre a spéci, általam eddig nem ismert szuper száraztápra. Az örökbefogadott 5 éves Francia Bulldog szőrgyerekünk nagyon durva allergiában szenvedett. De amióta a NATURVETAL Canis Plus monoproteines "Bogaras" és halas tápot adjuk neki, azóta már az első héten sokat javult és mostanra (pár hónapja ezt kapja) meg is szűnt minden allergiás tünete. Nem hullik a szőre, nem gyulladt be azóta a bűzmirigye, nem vörösek a tappancsai, a füle és nem is rágja vagy nyalogatja a tappancsait és nincsen tele érdekes "puklikkal" a teste, ezek a tünetek eléggé ijesztőek voltak :( Állagra , illatra is guszta és Mazsi is nagyon szereti :) Továbbra is tőletek vásároljuk ezt a terméket 5* Köszönjük nektek :)
| 5 / 5 csillag!
Igazolt vásárlás
2021. 04. 03.
Csak a legjobbakat tudom mondani. Évek óta érzékeny gyomrú tacsim van, aki most Cushing-os is lett sajnos, és nagyon érzékeny a pocija. A legkisebb mennyiségű baromfi jellegű anyag is már erősen meghajtja, stb.
Ez a táp pedig egyszerűen FANTASZTIKUS!
Ízlik neki, és azonnal rendbe tette a pociját. Szép a kaki, nincs büdi puki, mit mondjak még? Megéri az árát!
| 4 / 5 csillag!
Igazolt vásárlás
2021. 03. 17.
Ízlik a kutyámnak. Remélem megszünteti a vakarózást.
| 5 / 5 csillag!
Igazolt vásárlás
2021. 02. 04.
5 éves mentett allergiás,kutyusomnak az állatorvos javaslatára próbáltuk ki borzasztóan hullott a szőre,büzmirigye brútálisan begyulladt, mancsai vörössek.De végre!ez a táp semmi problémát nem okoz a tünetek megszüntek!Imádja és ezt fogom csak adni neki. A szőre nem hullik és sokkal energikussabb és jobb kedvű mióta ezt kapja,örülök hogy rátok találtunk , Mazsi nevében is köszönjük :) Nem olcsó de nekem a szőrgyerekem egészsége minden pénzt,megér. 5*

Keresés