Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. Elfogadom

Mit tehetsz az idős kutyádért?

Tartalom

#Mit tehetsz az idős kutyádért?

#Néhány tipp, hogy kedvenced élete alkonyán is kényelemben érezze magát:

 

 

Mit tehetsz az idős kutyádért?

 

Mindig nehéz, mikor be kell látnunk, hogy kedvencünk elérte az idős kort. Belénk hasít a gondolat, hogy nem lesz velünk örökké.

Amikor kutyusod senior korba lép, megváltoznak a szükségletei. Gondoskodásodnak pedig ehhez kell igazodnia.
Rengeteg módon segíthetsz abban, hogy minőségi életet éljen.

 

Néhány tipp, hogy kedvenced élete alkonyán is kényelemben érezze magát:

 

1. Használj minél több természetes táplálékkiegészítőt, hogy támogasd egészségét!
Az idős állatoknak külön piaca van, rengeteg terméket fogsz találni. Érdemes mégis válogatni, mivel sok közülük túlárazott.
Íme néhány olyan összetevő, amely tényleg jó, ha benne van az idős kutyus táplálékkiegészítőjében:

 

 1. A padlót tartsd „akadálymentesen”, kerüld a nagy átrendezéseket!
  Idővel kutyusod látása, szaglása, hallása romlik. Így egyre inkább a memóriájára kényszerül hagyatkozni mikor otthonában mozog.

   
 2. Csökkentsd a kalóriabevitelt, hogy elkerüld kutyusod elhízását!
  A kutyád anyagcseréje az idő előrehaladtával csökken. Általánosságban elmondható, hogy körülbelül 10%-kal kevesebb kalóriára van szüksége, hogy megőrizze egészséges testsúlyát (ha sokkal kevesebbet mozog, többet kell csökkentened).

   Az elhízás komoly egészségügyi problémákat okoz, inkább előzzétek meg! Egy idős állatot ugyanis nagyon nehéz fogyasztani. Mindennek ellenére, akár egy kölyöknek, neki is napi 2-3x-i etetésre van szüksége. Ha hirtelen válik válogatóssá, vagy nem eszik meg a szokott adagját, fel kell, hogy merüljön benned a gyanú, hogy betegség húzódik a háttérben.

   
 3. Mozogjatok rendszeresen!
  Természetesen korához mérten, de szüksége van rendszeres sétákra. Nem csupán az izmokra, ízületekre van jótékony hatással, de az agyát is stimulálja, megelőzi az unalmat és szorongást. Figyelem! A túl intenzív, túl sok mozgás ártalmas lehet egy idős kutya számára! Jegyezd meg, ezek a séták nem érted, hanem érte vannak! Ha meg akar kicsit állni pihenni, szaglászni, akkor állj meg vele! Soha ne kényszerítsd, hogy a te tempódat vegye fel! Az idős kutyusok jobban szeretik a jól bevált útvonalakat, amelyeket már jól ismernek.

   
 4. Válassz megfelelő fekhelyet, hogy enyhítsd az ízületi fájdalmat!
  Ha kedvenced gyakran tűnik ébredés után kissé robotmozgásúnak, akkor valószínűleg az ágy a ludas. Senior kutyusoknak talán a vastag memóriahab, ami kedvező. Megtartja a csípőt és a vállakat, felveszi az alakjukat.

   
 5. Tégy csúszásgátló szőnyeget a csúszós kőre!

  Észrevehettél olyat, hogy idős kutyád bizonytalanul jár csúszós talajon. Csakúgy, mint az emberek, ők is idővel veszítenek az egyensúlyérzékelésükből. Fájó ízületekkel, csontokkal még fájdalmasabb egy esés, mint korábban kölyökkorában volt.

   
 6. Szerezz be hordozható rámpát!
  Egyre nehezebben ugrik majd be az autóba vagy fel a kanapéra. Sokszor nem azért nem fogja megtenni mert nem szeretné, hanem mert fájdalmat okoz neki. Ne erőltesd az ugrást! Egy hordozható rámpán kényelmesen, biztonságban fel tud sétálni.

   
 7. Kipróbálhatsz alternatív gyógyászati módszereket, mint az akupunktúra.
  Az akupunktúra stimulálja a hormontermelést, ellazítja az izmokat, blokkolja a fájdalomjeleket. Természetesen nem varázslat, nem old meg minden egészségügyi problémát, de sok esetben segíthet.

   
 8. Az idős kutyáknak nagyobb védelemre van szükségük az időjárás viszontagságaival szemben!
  Egy öreg állat mindig nehezebben tudja tartani a testhőmérsékletét. Hamarabb kezdenek el fázni. Talán egy-egy kutyaruha a legegyszerűbb megoldás. Ezek nem szabad, hogy túl vastagok legyenek. Csak egy plusz rétegre van szükségünk, amely tartja a kipárologtatott hőt.
  Nem csak a hideg időjárással van probléma. A meleget is nehezen viselik. Nagy forróságban ne sétáljatok, illetve ha muszáj, tankolj fel rengeteg hideg vízzel! Érdemes lehet beszerezni egy hűtőmellényt is!

   
 9.  Ahogy nálunk Gazdiknál, kedvenceinknél is eljön az a kor, amikor a fogak romlanak, esetleg kihullanak. Figyelj oda, hogy kutyusodnak milyen állapotban van a fogazata és ennek megfelelő táplálékot válassz neki! Nézd meg száraz és nedveseledel kínálatunkat, ahol 100% természetes, minőségi eledeleket találsz idős kutyusodnak is!

Az idős kutyák ugyanolyan boldogok lehetnek, mint a fiatalok, csupán van 1-2 speciális igényük, hogy komfortosan érezzék magukat. Fontos, hogy megérts és elfogadd ezeket a változásokat, így élvezetessé teheted számára hátralévő idejét!

Szeretgessétek meg kisöregeiteket! 

Tartalomhoz tartozó címkék: Felelős állattartás

Keresés