Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. Elfogadom
Menü

Nyelv

Hungarian hu

Pénznem

Miért veszélyes egy-egy kutyajáték? Milyen kutyajátékot válasszak?

Dr. Bedi Dóri
2019. 04. 10. 18:00:00

 

Úgy gondolom, ha van otthon kutyusotok, akkor biztosan játékai is vannak, hisz minden kutya szeret játszani és szükségük is van agyuk és testük tornáztatására egyaránt. Kölyökkutyáknál egyenesen életmentő lehet a játék, hogy lefoglaljátok, fejlesszétek őket és ne a bútorzatotok bánja a kisállat energiatúltengését.

Ezer és ezer kutyajáték van a piacon. Színesek, viccesek, sípolósak és még sorolhatnám. Fontos azonban, hogy tisztában legyetek azzal, hogy mire kell figyelni, mert nagy gond lehet a rosszul megválasztott játékokból!


Mire gondolok?
Praxisom során gyakran találkozom olyan kutyákkal, akik műanyag játékukat szétrágták, vagy akár egyben lenyelték. Előfordult, hogy rongyot, vagy anyagból készült játékot nyeltek le. Ezek az „idegentestek” a bélrendszerben elakadva halálhoz vezethetnek.


Milyen tehát a jó kutyajáték?

 • Olyan, amelyet a kutyusotok NEM TUD SZÉTRÁGN VAGY EGYBEN LENYELNII! Így a bélelzáródást már jó eséllyel kerülitek el.
   
 • Nézzétek meg, hogy az adott játék milyen festési eljárással készül! Hiszen a nedvességtől (nyál), mérgező anyagok oldódhatnak ki!
   
 • A gumijáték természetes gumiból(kaucsuk) és ne latexből készüljön!
   
 • Fogbarát anyagokból készüljön! (például a teniszlabdák az üveggyapot tartalmuk miatt koptatják a kutya fogzománcát)
   
 • MÉRET! Nem elég, hogy megtaláltátok az álomjátékot, annak passzolnia kell kedvencetek méretéhez is! Amennyiben egy kis élő daráló van a háztartásban, olyan nagyságot és formát válasszatok, amelyet nem tud a hátsó őrlőfogaival teljes erőből harapni!
   
 • Mivel korunk kérdése a műnyag hulladék kezelése és a műanyag termelésének visszaszorítása, kérlek igyekezzetek környezetbarát, lebomló játékot választani!

 

Mit ajánlok?

Webshopunkban regeteg megfelelő játékot találtok. Ezeket állatorvosok, trénerek és környezettudatos szakemberek fejlesztették ki. Egy jó kutyajáték tartós és nem veszélyes sem kedvencetekre, sem a környezetünkre.

Játékaink 100% természetes kaucsukból, vagy bio, méreganyagmentes pamutból és újrahasznosított töltőanyagból készülnek. Gyártásuk nem Kínában, hanem Spanyolországban történik! Nem tartalmaznak méreganyagokat, a festés is környezetbarát (rost-reaktív eljárás).

 

Kérlek titeket, hogy figyeljetek oda a megfelelő játék kiválasztásánál!
Egy rossz döntéssel könnyen baj történhet és akár el is veszíthetitek kutyusotokat!
Azt javaslom, ha már túlvagytok egy, vagy több idegentest miatti bélelzáródás műtéten, akkor ne hagyjátok magára kedvenceteket játékkal!
Inkább szerezzetek be a méretéhez képest egy hatalmas (tényleg hatalmasra gondolok :) ) rágócsontot, amin jóízűen elrágódik míg távol vagytok és lenyelni nem tudja! Ebben az esetben legyen a játék kizárólag közös móka és felügyeletetek alatt játsszatok együtt!

 

Ha kérdésetek van a témában, vagy mással kapcsolatban, keressetek a tanacsadas@biozoo.hu címen!

Tartalomhoz tartozó címkék: Felelős állattartás

Keresés