Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. Elfogadom

Miért jobb, ha adalékmentes, természetes eledeleket és kiegészítőket adsz kutyádnak?

Tartalom

#A természetes táplálék jobb a kutyák számára?

#Miért jobbak a természetes vitaminok, mint a szintetikus vitaminok?

#Miért jó, ha természetes eledelt, kiegészítőt adsz kedvencednek?

 

 

A természetes táplálék jobb a kutyák számára?

 

A természetes eledel nem tartalmaz káros méreganyagokat vagy mesterséges töltőanyagokat, szintetikus vitaminokat,  így sokkal könnyebben emészthetőek, sokkal jobban hasznosulnak.

Ha a kutyákat természetes, valódi alapanyagokból, például húsokból, zöldségekből, gyógynövényekből készült étrenddel etetjük, csodákat tehetünk általános jólétükkel.

Többek között:

  • javítja a szív egészségét,
  • erősíti az immunrendszert
  • segíti az allergiák elkerülését/csökkentését
  • növeli az energiaszintet,
  • fényessé varázsolja a bundát
  • kutya székletét is befolyásolja

Sajnos a tápok összetevőit akkor is természetesnek tekintik hivatalosan, ha a gyártás során különféle feldolgozáson mennek keresztül, vagy ha csak nyomokban tartalmaznak szintetikus vegyületeket. Ezért (is) sokszor mondjuk, hogy ne dőlj be a megtévesztő címkéknek!

 

Miért jobbak a természetes vitaminok, mint a szintetikus vitaminok?

 

 

A kutatások folyamatosan azt mutatják, hogy a szintetikus tápanyagok nem helyettesítik az egészséges, kiegyensúlyozott étrendet. A természetes tápanyagok sokkal jobban hasznosulnak.

A szintetikus vitaminok nehezen szívódnak fel, és akár egészségügyi problémákat is okozhatnak. Például rengeteg szintetikus vitaminban megtalálható a szója, amire kedvenceink igencsak allergiásak lehetnek.

A tudósok ezeket a szintetikus vitamin-kiegészítőket az eredeti vitaminok molekuláris szerkezetének felhasználásával állítják elő. A természetes vitamin-kiegészítőket közvetlenül a növényekből származó vitaminok és ásványi anyagok előállítása után állítják elő. Az elsődleges különbség a szintetikus és a természetes vitaminok között az előállítási folyamatukban van. A természetes kiegészítőket nem állítják elő vagy dolgozzák fel őket.  

Betegségmegelőzés vagy egészségügyi probléma esetén nem csak nekünk embereknek, hanem kutyáink számára is fontos szerepet játszanak a táplálékkiegészítők. Nálunk kizárólag csak 100%-ban természetes táplálékkiegészítőket találsz itt kutyád számára. Legyen szó emésztésről, szőr-bőr problémáktól a hasnyálmirigy megbetegedéséig vagy számos más problémáról!

 

Miért jó, ha természetes eledelt, kiegészítőt adsz kedvencednek?

 

Nagyon sokáig lehetne folytatni a listát, bár főbb dolgot emeltem ki:

1. Energiaszint

A legtöbb táp nehezen emészthető összetevői miatt, nem tartalmazzák a szükséges tápanyagokat. Ez azt jelenti, hogy nem kapnak eleget kedvenceink abból, ami elengedhetetlen.  A természetes kutyaeledel a legjobb módja annak, hogy kutyusod megkapja mindazokat a tápanyagokat, amelyekre valójában szüksége van. Könnyen emészthetőek, és gyorsan felszívódnak a szervezetében, a séták során pedig egészségesebbé és energikusabbá válik kedvenced.


Ha megnézed a tápok, nedveseledelek többségének az összetevőit, látni fogsz néhány összetevőt, például

  • a kukoricaszirupot vagy a cukrot, a kutyáknak nem kell hozzáadott cukrot enniük energiaforrásként. A természetes kutyaeledel egészséges szénhidrátokat tartalmaz, amelyek energiával látják el anélkül, hogy túl magasra emelnék a glükózszintjét.

Már több éve keresünk olyan száraztápot, ami a mi szigorú elvárásainknak megfelel (és ezáltal kedvenceinknek is). Köztudott, hogy az állateledel üzleteknek a legnagyobb bevétele a szárazeledel forgalmazásból származik, nálunk ezidáig mégsem volt, mert nem engedtünk elveinkből! Nagyon nagy örömünkre szolgál, hogy rátaláltunk a piac, minden szempontból legjobb szárazeledelére a mi szigorú és kritikus nézeteink alapján! Nézd meg szárazeledel kínálatunkat itt!

2. Egészségesebb bőr és szőrzet

Nagyon sok Gazdi egészséges zsírok, olajok folyamatos hozzáadásával (pl. lazacolaj) akarja javítani kiskedvence szőrzetének egészségét.

A természetes táplálékok a legjobb gyógymódok bármilyen típusú bőrallergiára. Egészséges összetevőket tartalmaz, amelyek elősegítik a test gyógyulását és hidratálását, ezeket elegendő kúraszerűen 1-1 időszakban plusz támogatással kiegészíteni a folyamatos adagolás helyett.

A természetes jutifalatok, mint a vadlazacbőr rágóka, omega-3-at tartalmaznak, ami szintén segíthet a bőrük és a szőrük egészségét.

4. Egészséges emésztőrendszer

Elengedhetetlen, hogy könnyen emészthető eledellel tápláld a szervezetét. A legjobb módja annak biztosítására, hogy ez megtörténjen, ha természetes táplálékot választunk kutyáknak a feldolgozott helyett.

5. Széklet

A tápok többsége extra rostokat, rengeteg szénhidrátot, keményítőt tartalmaz hiszen így sokkal olcsóbb a táp előállítása. Ezek egyrészt rengeteg kaksit és/vagy laza székletet eredményezhet, ami azt jelentheti, hogy kimarad néhány alapvető tápanyag.

6. Kevesebb allergia

Az American Pet Industry Association szerint a természetes eledeleket fogyasztó kutyák kisebb valószínűséggel lesznek allergiásak. A feldolgozott tápok, a hozzáadott mesterséges adalékanyagok, aromák mind közrejátszanak az allergiák kialakulásában, nem győzzük hangsúlyozni, mennyire fontos, hogy mit adsz neki enni!

7. Kevesebb látogatás az állatorvosnál

Ha természetes táplálékkal eteted kutyádat, nyilvánvaló, hogy rengeteg tápanyagot, vitamint és antioxidánst kap, amelyeket jól is tud hasznosítani a szervezete. Ezért az immunrendszer is erősödik, így hatékonyabban védekeznek a vírusok és baktériumok ellen. Ennek eredményeként kevesebb lesz az állatorvosi látogatás, és pénzt takaríthatsz meg hosszú távon.

 

A természetes kutyaeledelnek, kiegészítőknek számos előnye van. A kutyád egészségesebb lesz, és jól érzi magát, mert nincs semmilyen hozzáadott cullang, amely árthatna neki.

Ha feldolgozott élelmiszerek helyett kiváló minőségű, bio összetevőkkel eteted kedvenced, akkor sok- sok problémát, betegséget elkerülhettek.

Keresés