Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. Elfogadom
Menü

Nyelv

Hungarian hu

Pénznem

Miért baj, ha bolhás a kisállatom?

 

Sok gazdi tévesen úgy gondolja, hogy ha az ő kutyusa többször fürdik, vagy nem érintkezik közvetlenül más kutyákkal, akkor biztosan nem lehet bolhás.


Hogy szaporodnak?
A bolháknak szaporodásukhoz szükséges vért szívniuk. Miután jóllaktak, petéiket a környezetükbe, például a kisállat fekhelyébe, szőnyegekbe, kárpitokba, rakják le. Kis idő múlva apró lárvák kelnek ki, majd burkot
vonnak maguk köré és átalakulnak kifejlett bolhává. Ekkor ismét „áldozatukra” lesnek.


Már bolhás a kutyusod, vagy cicád?
Ahol bolhás kedvenc van, ott a környezet is szennyezett. Fontos tehát tudni, hogy egész évben érdemes védekezni és nem elég csak a kisállatunkra gondolni, hanem ha már kezelésről és nem megelőzésről van szó, a lakást is alaposan szükséges kitakarítani. Gondolni kell a szőnyegekre, kárpitokra, fekhelyekre. A fertőzött állatot érdemes a bármi egyéb kezelés előtt megfürdetni.


Csak csípnek?
Fontos tudni, hogy a kellemetlen csípéseken kívül nagyobb gond is lehet a kis paraziták jelenlétéből!
Sok kutya allergiás a bolha nyálára, melytől csúnya, fájdalmas bőrelváltozások alakulnak ki, főleg a faroktőnél. Fent említett „hot spot”-nak nevezett jelenségtől viszonylag hosszas kezeléssel lehet megszabadulni. Ráadásként a legtöbb bolha galandféreggel fertőzött, melyeket a kutya, macska elrághat (a rajtuk lévő bolhák majdnem felét lenyelik), így maga is fertőződik.
Bolhásság esetén fordíts tehát figyelmet a féreghajtásra is! - Leiky 100% Papain - a természetes védelem férgek ellen

Hogyan védekezzek?
Használhatsz kíméletes bolhasampont - WildWash Pro - 100% természetes Bolha Stop kutyasampon, vagy ultrahangos távoltartó eszközt.
Időközönként jó, ha természetes fertőtlenítőszerrel a környezetet is fertőtleníted. - Attitude - Fertőtlenítő és szagtalanító

Ha nagy a baj, akkor ne hagy kisállatod szenvedni, konzultálj állatorvosoddal!
Gyógyuló, kezelt hot spot esetén kutyusod helyét kezelheted a Lila Loves It - Természetes nyugtató permet-tel

 

Bolhamentes nyarat!  wink

Keresés