Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. Elfogadom
Menü

Nyelv

Hungarian hu

Pénznem

Toxoplazmózis ellen kutyáknak természetes módon

Te itt vagy most: Kezdőlap > Főmenü > Kutyáknak > Táplálékkiegészítők > Egészségügyi probléma szerint >

Toxoplazmózis

Leggyakrabban a várandósság során merül fel a toxoplazmózis neve a Gazdiknál. A betegséget a  Toxoplasma gondii egysejtű okozza. A macskafélék a végleges gazdák, azonban addig is megfertőzhet kutyákat és embereket is.

Mint minden fertőzés esetén kiemelkedő szerep jut az immunrendszernek.

Segítsd kedvenced 100% természetes kiegészítőinkkel, amelyek szigorú elvárásainknak megfelelnek.

Raktáron✔️Azonnali szállítással!
6.890 Ft
Raktáron✔️Azonnali szállítással!
16.990 Ft
Raktáron✔️Azonnali szállítással!
18.990 Ft

A toxoplasmosis a Toxoplasma gondii nevű egysejtű okozza, amely szinte minden emlőst megtámadhat. A macskafélék a végleges gazdák. Ez azt jelenti, hogy csak bennük tud a Toxoplazma gondii szaporodni, tehát  az ember, az emlősök, a madarak csak a köztigazdák. Magyarországon a felmérések szerint minden 2. ember már átesett Toxoplasma fertőzésen. A fertőzés általában nem jár tünetekkel felnőtteknél.

Az emberi megfertőződés esetében az esetek  többsége (80-90%) teljesen tünetmentes formában zajlik. Ami miatt viszont gyakran szóba kerül, ha kismama van a háztartásban. Ha a várandósság alatt megfertőződik a kismama, a méhlepényen áthatolva a magzatnál agyvelő-gyulladást okozhat.

A fertőzés szinte csak a macskák ürülékével vagy ezzel szennyezett föld, alom érintkezésével következik be.  A betegség emberről emberre nem terjed.

Ma már elavult nézetnek tartjuk, hogy a várandós nő és a háziállat nem élhet egy fedél alatt. Természetesen körültekintőnek, elővigyázatosnak kell lenned. 


Fiatal kutyákban a fertőzés tünete  lehet

  • láz,
  • hányás,
  • hasmenés,
  • fáradtság,
  • étvágytalanság,
  • idegrendszeri tünetek

    Ezek a tünetek rengeteg betegséget kísérhetnek, sokszor egyéb megbetegedések során derülhet fény a fertőzésre.

A PerNaturam Artemis artemisinin anyagot tartalmazza, mely természetes féreghajtó (természetes féreghajtókat itt találsz) is. Kínában a növényt évtizedek óta sikeresen alkalmazzák a szintén egysejtű kórokozó, a malária ellen, melyet a WHO is javasolja. A kutyákkal kapcsolatos tapasztalatok azt mutatják, hogy az egysejtűek elleni védekezésben is sikert lehet velük elérni, így a toxoplazmózis idején is hatékony segítséget nyújt kutyádnak!

Keresés