Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. Elfogadom

Hatékony és méregmentes fogkőmegelőzés kutyáknak, cicáknak (videóval)

Dr. Bedi Dóri
2018. 11. 29. 19:01:05

 

Tudtad, hogy nem csak nekünk embereknek hasznos a fogmosás? Lehet, hogy „úri hóbort”-nak tartod, de valóban rendkívül hasznos, ha kialakítod ezt a szokást kedvencednél is!

Először is tisztázzuk az alábbi fogalmat!

Mi a fogkő?

A plakk (lepedék) a táplálék maradéka, amely a fogakon és íny alatt marad, melybe ha ásványi anyagok épülnek be, akkor megkeményedik. Ezt nevezzük fogkőnek. 

Miért káros kutyád számára?

A fogkő érdes felületet képez a fogon, amelyen az ártalmas szájüregi baktériumok könnyebben megtapadnak. Ennek következtében fogínygyulladás és fogágygyulladás alakul ki.

Mit tehetsz ellene?

Hangsúlyoznám ismét a megelőzést, de ha már masszív fogkövesség alakult ki, akkor keresd fel állatorvosod és kérj fogkőeltávolítást, ha pedig még kevésbé súlyos a helyzet, akkor keresd fel valamelyik Bio kutyakozmetikánkat az ultrahangos fogtisztításért! 

Hogyan előzd meg?

Ha kiskutyád van, időben szoktasd hozzá a fogmosáshoz és mossatok fogat minden nap! Amennyiben fogkőlevétel után vagytok, szintén próbálkozzatok a fogmosással! Videómban láthatod a technikát, mely egyáltalán nem bonyolult.

Mire figyelj?

Soha ne használj emberi használatra szánt fogkrémet!!!
A kisállatok fogösszetétele más, mint az embereké. A nekünk való fogkrémek az ő fogaikat károsítják! Figyelmedbe ajánlom a videóban is bemutatott Lila Loves It fluoridmentes fogkrémet és ujjra húzható ezüstionos fogkefét!

 

Miért jó a Lila Loves It bio fluoridmentes ásványi fogkrém és fogkefe?


Mert 100%-ban bio és vegán. Fluoridmentes, amely azért fontos, mert a kisállatok fogának összetétele az emberétől eltérő. Összetevői segítenek a megfelelő szájüregi pH, így az egészséges szájflóra kialakításában. A kurkuma fertőtlenítő hatású, a papaya hatékonyan oldja a plakkokat, a kókuszolaj pedig mindkét előbbi jótékony hatást kifejti. Érdemes a Lila Loves It ujjra húzható ezüstionos fogkefével együtt használni, mely az ezüst erejével fertőtlenít, valamint finom kis bolyhaival nem sérted fel kedvenced ínyét, de a fogfelszínre rakódott plakkokat, frissebb fogkövet hatékonyan eltávolítja. 


Kutyád, cicád szájhigiéniájának karbantartása ugyanolyan fontos, mint a sajátodé! Sok betegség melegágya lehet a fogkövesség, mely egy állandó gyulladásos gócot tart fenn. Nem beszélve a fogak idő előtti elvesztésének veszélyéről.

Mossátok kedvencetek fogait akár minden nap!

Kérdéseitekkel a tanacsadas@biozoo.hu címen kereshettek! 

Tartalomhoz tartozó címkék: Felelős állattartás Kutyaápolás

Keresés