Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. Elfogadom

Fűevés kutyáknál - Miért eszik füvet a kutyám és mit tehetek ellene?

fűevés kutyáknál, miért eszik füvet a kutyám

Tartalom

 

#Miért eszik füvet a kutyám?

#Le kell tiltanom a kutyámnak a fűevést? Ha igen, hogyan?

 

Miért eszik füvet a kutyám?

 

 

Számos oka lehet annak, hogy kutyád legel.

Elterjedt, hogy a kutyák füvet esznek, amikor nem érzik jól magukat, zavarja valami az emésztőrendszerüket. A fűevéssel többnyire meg is hánytatják magukat. Ez sok esetben így van, de egyéb más okok is állhatnak a háttérben.

 • Oka lehet az emésztés javítása vagy valamilyen kielégítetlen táplálkozási szükséglet kielégítése, például a rostszükségletét pótolja vagy csak üres a pocak és éhes kedvenced.
   
 • Tünete lehet a gyomorégésnek, refluxnak, túlzott savasodásnak. Ezek megfelelő eledellel, jól kialakított etetési időkkel könnyen orvosolhatók. Reflux esetében is többféle kezelési mód létezik.
   
 • Gyakran egyszerűen az unalom jele, különösen, ha kölykök és fiatalabb kutyák gyakorolják.

A kutyáknál a legelés valójában meglehetősen gyakori (vad kutyáknál is megfigyelték, és teljesen természetes is lehet), az sem kizárt, hogy szimplán szereti az ízét.

 

Le kell tiltanom a kutyámnak a fűevést? Ha igen, hogyan?

 

 

 • Ha azt gyanítod, hogy a kutyád fű evése, azért van, mert unatkozik, akkor érdemes megbizonyosodni arról,  eleget mozog? Próbáld jobban lefárasztani, jó elfoglaltság lehet SodaPup vagy Lickimat etető tál, jutifalattal tölthető játékok alkalmazása, amelyek sok időre lekötik a kis négylábú figyelmét!
   
 • Ha ezt a viselkedést tápanyaghiány okozza, egy ténylegesen jó minőségű eledelre való váltás egyből megoldja a problémát! Nézd meg száraztáp kínálatunkat itt! A klorofil hiány is okozhat legelészést, a klorofil a növényekben és algákban található, mint például: spirulina alga (részletesen itt olvashatsz róla).

  A klorofil:

  Megvédi a sejteket a károsodástól
  Erősíti az immunrendszert
  Segít lebontani a kalcium-oxalát köveket
  Segíti az emésztőrendszer működését

 • Gondold végig azt is, hogy nem lehet, hogy éhes a kedvenced? Emeled meg az adagját és máris vége lesz a gyomorégésnek!
   
 • Ha kutyád a túlzott savasodásra hajlamos, vagy refluxa van, akkor is az elsődleges a megfelelő minőségű eledel, megfelelő mennyiségben. Emellett naponta legalább 2 szer adj neki! Ezen kívül támogathatod kedvenced természetes módon is, a búzafű por, a barna alga, a Leiky túlsavasodás elleni gyógynövény mixe nagy segítséget nyújthat!
   
 • Ha emésztési zavar okozza: Mivel a kutyák nem tudják megemészteni a füvet, gyakran kihányják, azért, hogy megszabaduljanak a méreganyagoktól a gyomrukban. Ha a kutyád azért eszik füvet, mert nem érzi jól magát, gyakran más betegségre utaló jeleket is fogsz látni.

  Például
  Nyeldesés
  Nyáladzik
  Bágyadtság
  Étvágytalanság

  Ebben az esetben, ha diétával nem múlik a gond, mindenképp látogassatok el az állatorvoshoz!

A vadon élő kutyák, a farkasok és a prérifarkasok is esznek füvet, így nem feltétlen kell rögtön rosszra gondolnod! Ha semmi más jelét nem mutatja annak, hogy valami nincs rendben, lehet csak örömét leli benne.

FONTOS!

 • Győződj meg arról, hogy a fű, amelyet a kutyád megeszik, nincs permetezve peszticidekkel vagy vegyszerekkel .
 • Ezenkívül számos közönséges házi és kerti növény mérgező lehet, figyeld meg mit fogyaszt kutyusod. 
Tartalomhoz tartozó címkék: Miért eszik füvet a kutyám_

Keresés