Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. Elfogadom

Állati szerek gazdiknak (is)

Dia
2018. 01. 19. 10:55:14
Állati szerek gazdiknak (is)

Kedves Gazdik, remélem a következő cikkem nem lesz annyira polgárpukkasztó, mint amilyenné a címe teszi első olvasás után.

Biztos sokan elgondolkodtatok már azon, hogy igazándiból, mi is különböztet meg egy embereknek és egy állatoknak készült terméket egymástól?
Nos, igazándiból összetevők szempontjából nincs sok különbség, azonban a ph értékben jelentősen van.

Otthonról hozott kutyasampon

A kozmetikámban sokszor teszik fel a gazdik a kérdést, hogy a saját samponjaikkal vagy akár a tusfürdőikkel megfürdethetik-e a kedvenceiket.

Határozott nemmel szoktam erre válaszolni, mégpedig azért, mert hatalmas károkat tudunk ezzel okozni a négylábunknak.

Az egyik régebbi cikkemben biztosan olvastátok már, hogy a kutyák és a cicusok bőrét egy ellenálló faggyú réteg fedi ami megakadályozza, hogy a kórokozók bejussanak a szervezetbe.

Nos, ha nem megfelelő tisztálkodószereket használunk kedvenceinkre akkor ezt a réteget már egy mosással nullára redukálhatjuk. Itt, ennél a pontnál meg kell, hogy jegyezzem, a Hund&Herrchen vagy a Lila Loves It termékei –mivel csak és kizárólag bio olajakat tartalmaznak- nem bántják a bőr védőrétegét.

Bolhaírtó használata fürdetés után

A másik kérdés szokott még gyakran előfordulni, hogy miért van az, hogy fürdetés után csak 3 nappal csepegtethetjük rá kedvenceinkre a bolhaírtó cseppeket?

Nos, ez pedig szintén ennél a témánál keresendő, ugyanis, a lemaródás után a bőrnek 3 napra van szüksége a faggyúréteg újratermeléséhez, különben a bolhaírtó cseppek fogják megmarni a bőr felső rétegét.

Itt ismét megjegyezném, hogy a bio termékeknél nincs ilyen, tehát akár már közvetlen fürdetés után használhatjuk akár a cseppeket akár a nyakörveket.

Kutyasampon saját használatra 

Nem szégyenlem, nekem psoriasisos vagyis pikkelysömörös a fejbőröm. Ez egy genetikai betegség ami annyit jelent, hogy ezeken a bőrfelületeken a bőr 6x gyorsabban váltja magát mint egyéb más helyeken.

Nagyon érzékeny bőrfelületről beszélünk, általában gyulladt és hámlik. Sajnos gyógymódja nincs, pusztán a tünetek enyhíthetőek szteroid tartalmú kenőccsel vagy ecsetelővel.

Megközelítőleg 6 hónapja használom ezeket a termékeket, heti rendszerességgel, a tapasztalataim pedig a következők:

A hajhullásom a minimálisra csökkent, szinte egy-egy szál fésülködésenként, a fejbőröm 90%-áról eltünt a pikkelyes hámló rész, nem viszket, nem korpás, nagyon komfortos az érzete.

A hajam iszonyú növekedésnek indult, nem töredezett, a feketítő samponnak köszönhetően pedig csodaszép élettel teli barna színű a hajam.

Egyetlen hátránya van, hogy a mi emberi fejbőrünkön található faggyúréteget normalizálja így 1-2 nappal hamarabb érezhető a zsíros érzet, de úgy gondolom ezekért a pozitív tapasztalatokért megéri.

Kedves Gazdi, ezek a termékek natúr termékek és csak olajakat, gyógynövény kivonatokat tartalmaznak semmi mást.

Kérlek, tégy egy próbát, tapasztald meg Te is, milyen jó érzés a természetesség. Használd nyugodtan a samponokat, kifésülőket, sőt még a sebgyógyító ezüst sprayt is ha szükséges.

Remélem sikerült ismét rengeteg hasznos információval ellátnom, kívánom érezd jól magad a bőrödben.

Várlak vissza!

Keresés