Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. Elfogadom
Menü

Nyelv

Hungarian hu

Pénznem

A kiskutya babaszőr és helyes kozmetikázása

Szia kedves, újdonsült Gazdi!

Mai nap az újonnan hozzád került piciny kiskutyád bundájáról szeretnék pár szót mesélni.

Elsősorban azoknak a gazdiknak mesélnék, akiknek nyírós szőrzetű kutyusa van, illetve lett.

Amit elsődlegesen szeretnék leszögezni és ez a mondandóm lényege igazából, hogy a kiskutyád szőrét 6 hónapos kor betöltése előtt sem nyírógéppel, sem pedig ollóval nem szabad levágni! 


Miért nem szabad lenyírni a kiskutyám szőrét?

A nyírós szőrzetű fajták többsége antiallergén szőrű és 1 éves korukig befejeződik a kölyökbundájuk leváltása. Az összes aljszőrüket eldobják és csak a keményebb, vastagabb szálú fedőszőrzetük marad meg.

A képeken látható két fajta, a Havannai pincs, hétköznapi nevén Havannais (Havanyéz), a másik kutyus pedig a Yorkshire terrier, vagyis rövidebb nevén a Yorki.

A kölykök jóval pamacsosabbak, habosabbak, mint a felnőtt énjük.

Ez a szőrváltás egy természetes folyamat, amibe ha a kozmetikus a  vágószerszámaival beleszól, nem fog jó kisülni belőle.
 

A babaszőr nem 100%-ban fog leváltódni, elég jó része ott marad, van olyan akinél ráadásul foltokban. Valljuk be, ez abszolút nem megfelelő és nem is szép látvány, arról nem is beszélve, hogy az amúgy nem nagy fésülést igénylő bundából kialakul egy napi rendszerességgel fésülgetni való bunda, ami sem a gazdinak sem pedig a kutyusnak nem jó.

Amit mi gazdik tehetünk az az, hogy 6 hónapos koráig kizárólag igazíttatni visszük kedvencünket kozmetikushoz.

Vannak olyan kozmetikák, ahol van úgynevezett "babafoglalkozás", ezen címszó alatt a kozmetikus segítségével tanulhat bele a kis kedvencünk a kozmetikázásba, ilyenkor jutifalattal szednek fülszőrt, vágnak karmot, de a kiskutya kedvenc játékával az asztalon való szárítkozás is megfigyelhető.

A kozmetikustól kérdezz bátran, kérd meg, hogy segítsen a megfelelő eszközöket kiválasztani az otthoni ápoláshoz. Ilyen szolgáltatások után érdemes érdeklődni, biztosan találsz egy a számodra és kedvenced számára megfelelőt. Amennyiben a kozmetikus megpróbál a fent leírtak ellenkezőjéről meggyőzni, úgy valószínűleg nem kiskutyádat helyezi előtérbe, hanem a pénztárcádat.

Amit még tehetsz a megfelelő szőr fejlődéséért, az például a Lila Loves It bio samponnal való fürdetés, valamint a neki legmegfelelőbb bio kozmetikumok és eledelek alkalmazása a mindennapokban, hogy kedvenced kívül-belül minden számára megfelelőhöz hozzájuthasson, ami a fejlődéséhez elengedhetetlen.

Nos, Kedves Gazdi, remélem sikerült eloszlatnom minden kételyed, ami a kiskori szőrápolásról kialakult.

Várlak vissza!

 

Keresés