Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. Elfogadom
Menü

Nyelv

Hungarian hu

Pénznem

A fülek helyes tisztítása

Dia
2018. 02. 20. 10:33:32

Sokszor szokták feltenni a gazdik a kérdést Nekem, hogy amikor fürdetem a kedvencüket, problémát jelent-e a kutyusnak, ha belemegy a füleibe, vagy a szemeibe a víz.

Nos, én erre azzal a kérdéssel adok választ, hogy ha beleugrik a kutya a labda vagy bot után a tóba, akkor vajon baj-e, ha belemegy a víz a füleibe? Hát persze, hogy nem, igazából a labdán kívül nem sok mindennel törődik olyankor.

Merüljünk el egy kicsit mélyebben a fülekben: 

A képen a kedvencetek hallójáratát látjátok. Elég meglepő, de valójában majdnem a két állkapocscsont találkozásáig ér, valóban elég hosszú.

Többek között ezért annyira veszélye,s ha toklász vagy bármilyen idegen tárgy kerül bele. Kék színnel láthatjátok, hol helyezkedik el a dobhártya, ez választja el a középfület a hallójárattól.

Amennyiben kedvencünk fülébe bármi idegen anyag kerül, azt fejrázással igyekszenek eltávolítani onnan, emlékezzünk csak vissza, mikor az állatorvos fültisztító folyadékot nyom a kutyus vagy cicus fülébe, azonnal elkezdik rázni ösztönszerűen a fejüket, hogy minél hamarabb kinn tudják a folyadékot (és ezzel együtt a fülváladékot) a hallójáratukból.

Neked Kedves Gazdi, amennyiben kinti kutyussal osztod meg az életed, sok teendőd nincs, ha fültisztításra szánod rá magad. Elég nekik évente 2-3 alkalommal elvégezni ezt. Amennyiben benti lakhatású kedvenced van és nyírós szőrzettel rendelkezik, az Ő fültisztítását kozmetikázás alkalmával a kozmetikus elvégzi.

No, de hogyan is zajlik ez a bizonyos tisztítási folyamat.

Puha vattapamacsot belemárthatsz enyhén sós vízbe, vagy használhatod a Lila Loves It fültisztító folyadékát, és egy egyszerű mozdulattal kitörölgeted kedvenced külső hallójáratát.

Mélyebbre bele a lukba nem kell menned, kivéve ha erős váladékozást tapasztalsz. Olyankor pedig kérlek, kedvencedet vidd állatorvoshoz, aki szakszerűen, megfelelő eszközökkel fogja kitisztítani a füleket.

Amennyiben mégsem sikerült Téged megnyugtatnom, és szeretnéd mégis eltávolítani az összes vizet pancsolás után kedvenced hallójáratából, ajánlom figyelmedbe a Lila Loves it fülcseppjét. Elég pár csepp mindkét hallójáratba, óvatosan masszírozd át a fülkagylót, és engedd, had rázzon ki mindent a fülecskékből a kutyusod. Ez eltarthat pár percig, majd ha kész, egy tiszta száraz vattával töröld szárazra a külső hallójáratot.

Nos, Kedves Gazdi, remélem segítettem ismét eloszlatni pár kételyt és megválaszolni a kérdéseidet.

Várlak vissza legközelebb is!

Tartalomhoz tartozó címkék: Kutyaápolás Bio minőség

Keresés