Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. Elfogadom

Kutyával tűzijáték? 11 Tipp, hogyan vészeljétek át kiskedvencetekkel!

2023. 08. 18. 00:00:00

Nézzük a tippeket:
 

1. Egy biztos! Közelünkben érzi magát a legjobban, próbáljunk erre törekedni, ne utazzunk el, ha tudjuk közeleg a nap. Azonban tartsd szem előtt, hogy nem csak e jeles napon használják az emberek a pirotechnikát, hanem előtte és az utána lévő napokon is jellemző!


2. Fáradt kutya = nyugodt kutya! Ha számíthatunk viharra vagy tudunk arról, hogy tűzijátékozni fognak a közelben, vigyük el egy kiadós sétára kedvencünket, mozgassuk le amennyire csak lehetséges. Cicákat is lefáraszthatjuk hosszas játékkal, mint pl. egy madzag után kötött rongydarabka.

3. Ha megoldható, engedjük be a lakásba, ha nem, akkor tegyük egy ruhadarabunkat a kuckójába. Cicusnak tehetünk ki egy kartondobozt, szintén akár a saját pólónkkal. Gondoskodj arról, hogy sehogy se tudjon kutyád kiszökni, a félelem nagyon erős tud lenni, így teljesen váratlan módszerekkel is meg tudnak lógni.

4. Kutyaiskolákban tartanak speciális tréninget ilyen esetekre, melynek az alapja, hogy amikor kedvencünk rémült, igyekezzük saját magunkat a lehető leghiggadtabb lelki állapotba helyezni, majd húzzuk magunkhoz és tartsuk szorosan amíg át nem veszi nyugodtságunkat. Cicásoknál ez nem feltétlenül célszerű, hacsak nem akarunk tiszta karmolás lenni, inkább engedjük, hogy elbújhasson kisebb búvóhelyekre, dobozokba, szobahelyiségekbe.

5. Mint minden kutya vagy cica, másképp reagálhat a hangos zörejekre. Vannak, akik ennek ellenére sem nyugodnak meg, náluk alkalmazhatunk különböző technikákat mint például a Nyugi-csomót. Ez egy egész egyszerűen felhelyezhető kendő-kötés, ami szinte megöleli a kutyánkat, cicánkat. Nekünk is jól esne igaz? Itt láthatsz egy videót, ami alapján otthon is el tudod ezt készíteni. (alkalmazhatsz akár szűkebb ruhát is amit ráadsz)


6. Tehetünk be relax zenét, amitől megnyugszik és/vagy kevésbé hallja a kinti zajongásokat. Például ezt megpróbálhatod: Pet therapy: Sleep music for dogs and cats

 

7. Nagyon klasszul be szokott még válni az aromaterápia (ha bejöhet kedvencünk a lakásba). Párologtatóba csepegtessünk tiszta, bio levendula illóolajat és alkalmazzuk kb. 20 percig, majd kicsit szellőztessünk ki, hisz vigyázni kell, nehogy túlzásba essünk, mert kedvencünk orra sokkal érzékenyebb, mint a miénk. Mivel egy szobában tartózkodunk, nekünk is segít elérni a megfelelő nyugodt lelkiállapotot amit átvehet tőlünk.

8. Foglaljuk le kedvenc játékával, de lehetőleg olyannal, amiben gondolkodnia is kell egy picit. Próbáljátok ki a jutalomfalattal tölthető játékokat!


9.  Érdemes előre beszerezni neki
finom falatokat, akár a kedvenc jutalomfalatját, hogy a pozitív dolgok jöjjenek elő. Sokáig lekötheted a figyelmét, ha a SodaPup tálakba finomságokat teszel, például SmoothieDog-ot vagy mogyoróvajat kensz rá!

10. Amennyiben szoktál klickert alkalmazni, ez óriási segítség lehet, sőt, élvezni fogjátok! Menjetek ki az udvarra amikor még csak elvétve hallható néhány dörrenés. Ha kutyusod már tudja, hogy a klicker impulzus mit jelent, akkor nincs már teendőd, mint figyelni és amikor csak dörrenést hallasz, alkalmazd a klickert amit jutifalattal is kiegészíthetsz. A huszadik durranásnál már alig fogja várni a jutalmát!

11. Természetes kiegészítőkkel is segítheted megnyugtatni négylábú kis barátod. Íme néhány javaslatunk:

CBD olaj: Számos jótékony hatásáról ebben a cikkünkben olvashatsz!

Epi-Dog: Az Epi-Dog természetes összetevői (pl. ginkgo) támogatják az idegeket és javítják a stresszel szembeni ellenállást.


+ 1 jó tanács: Ha elszökött kutyust vagy cicust találsz, térj be egy állatorvosi rendelőbe, benzinkútra ahol chip leolvasó található, hogy minél hamarabb értesíthesd a gazdiját! 

Nos, kedves Gazdi, bízunk benne, hogy sikerült ellátnunk pár jó tanáccsal!? 
Kívánunk minél stresszmentesebb tűzijátékos időszakokat!

Ha tetszett a cikk, kérlek oszd meg kutyás/cicás ismerőseid között, hogy nekik is segíthess!

 

@biozoohungary11 tipp, amikkel segíthetünk kedvencünknek átvészelni a tűzijátékot #biozoo #kutyaegészség #biotermékek #tüzijáték eredeti hang – biozoohungary - biozoohungary

 

Tartalomhoz tartozó címkék: Félős kutya mit tegyünk tűzijátékkor

Keresés