Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. Elfogadom
Menü

10 tipp, amikkel segíthetünk kedvencünknek átvészelni a tűzijátékot

2019. 08. 20. 00:00:00

Én is hasonló cipőben járok a kedvenceimmel. Nincs olyan tűzijátékos ünnepünk ami ne róluk szólna.

De mit is tehetünk ilyenkor? Mi a teendő, amikor kedvencünk nem tud megnyugodni? Milyen természetes módszereket ajánlunk?
Összeszedtünk Neked néhányat, melyből minél többet be tudsz vetni, annál jobb:


1. Egy biztos! Közelünkben érzi magát a legjobban, próbáljunk erre törekedni, ne utazzunk el, ha tudjuk közeleg a nap. Azonban tartsd szem előtt, hogy ilyen Ünnepek előtt és után is egy pár nappal is előszeretettel alkalmazzák a pirotechnikát.


2. Fáradt kutya = nyugodt kutya! Ha számíthatunk viharra vagy tudunk arról, hogy tűzijátékozni fognak a közelben vigyük el egy kiadós sétára kedvencünket, mozgassuk le amennyire csak lehetséges. Cicákat is lefáraszthatjuk hosszas játékkal, mint pl. a fogócska, ebben a gyerekek szívesen segítenek. :-) 

3. Ha megoldható, engedjük be a lakásba, ha nem, akkor tegyük egy ruhadarabunkat a kuckójába. Cicusnak tehetünk ki egy kartondobozt, szintén akár a saját pólónkkal.

4. Kutyaiskolákban tartanak speciális tréninget ilyen esetekre, melynek az alapja, hogy amikor kedvencünk rémült, igyekezzük saját magunkat a lehető leghiggadtabb lelki állapotba helyezni, majd húzzuk magunkhoz és tartsuk szorosan amíg át nem veszi nyugodtságunkat. Cicásoknál ez nem feltétlenül célszerű, hacsak nem akarunk tiszta karmolás lenni, inkább engedjük, hogy elbújhasson kisebb búvóhelyekre, dobozokba, szobahelyiségekbe.

5. Mint minden kutya vagy cica, másképp reagálhat a hangos zörejekre. Vannak, akik ennek ellenére sem nyugszanak meg, náluk alkalmazhatunk különböző technikákat mint például a Nyugi-csomót. Ez egy egész egyszerűen felhelyezhető kendő-kötés, ami szinte megöleli a kutyánkat, cicánkat. Nekünk is jól esne igaz? Itt láthatsz egy videót, ami alapján otthon is el tudod ezt készíteni. (alkalmazhatsz akár szűkebb ruhát is amit ráadsz)


6. Tehetünk be relax zenét, amitől megnyugszik és/vagy kevésbé hallja a kinti zajongásokat. Én ezt szoktam betenni, kevésbé klasszikus. :-)
Pet therapy: Sleep music for dogs and cats
 

7. Nálunk nagyon klasszul be szokott még válni az aromaterápia (ha bejöhet kedvencünk a lakásba). Párologtatóba csepegtessünk tiszta, bio levendula illóolajat és alkalmazzuk kb. 20 percig, majd kicsit szellőztessünk ki, hisz vigyázni kell, nehogy túlzásba essünk mert kedvencünk orra sokkal érzékenyebb, mint a miénk. Mivel egy szobában tartózkodunk, nekünk is segít elérni a megfelelő nyugodt lelkiállapotot amit átvehet tőlünk. Párnájára pedig alkalmazhatjuk a Lila Loves It -Természetes nyugtató permetét.


8. Foglaljuk le kedvenc játékával, de lehetőleg olyannal, amiben gondolkodnia is kell egy picit.
 

9.  Érdemes előre beszerezni neki finom falatokat, akár a kedvenc jutalomfalatját, hogy a pozitív dolgok jöjjenek elő.
 

10. Amennyiben szoktál klickert alkalmazni, ez óriási segítség lehet, sőt, élvezni fogjátok! Menjetek ki az udvarra amikor még csak elvétve hallható néhány dörrenés. Ha kutyusod már tudja, hogy a klicker impulzus mit jelent, akkor nincs már teendőd, mint figyelni és amikor csak dörrenést hallasz, alkalmazd a klickert amit jutifalattal is kiegészíthetsz. A huszadik durranásnál már alig fogja várni a jutalmát :-)

+ 1 jó tanács: Ha elszökött kutyust vagy cicust találsz, térj be valamelyik kozmetikánkba (Bio Kutyakozmetika Hálózatunk), vagy állatorvosi rendelőbe, ahol chip leolvasó található, hogy minél hamarabb értesíthesd a gazdiját! 

Nos, kedves Gazdi, bízunk benne, hogy sikerült ellátnunk pár jó tanáccsal!? 
Kívánunk minél stresszmentesebb augusztus 20-át!

Ha tetszett a cikk, kérlek oszd meg kutyás/cicás ismerőseid között, hogy nekik is segíthess!

 

Tartalomhoz tartozó címkék: mit tegyünk tűzijátékkor Félős kutya